A leggyakoribb hibák vérnyomásméréskor

Vérnyomásunk sokat elárulhat az egészségi állapotunkról. Ahhoz azonban, hogy a méréskor pontos eredményt kapjunk, fontos betartani néhány szabályt.

Mikor beszélünk magasvérnyomás-betegségről ?

Hogy éppen milyen a vérnyomásunk egy adott pillanatban, arra számos tényező hatással lehet. A pontos értékek mérése viszont nagyon fontos, hiszen nem mindegy például, hogy magas vérnyomást diagnosztizál-e az orvosunk, amelynek kezeléséhez már gyógyszerre van szükség. Ha pedig otthon mérjük saját magunknak, szintén fontos, hogy pontos értéket kapjunk, mert ha nem figyelünk oda, feleslegesen aggódhatunk az értékek miatt - írja a webMD .

Könnyen rossz eredményeket kaphatunk, ha nem jól mérjük a vérnyomásunk
Könnyen rossz eredményeket kaphatunk, ha nem jól mérjük a vérnyomásunk

Ha például teli húgyhólyaggal mérjük a vérnyomást, akkor magasabb értékeket fogunk kapni, így fontos, hogy minden mérés előtt menjünk ki a mosdóba szükség esetén. Ha nem megfelelő pozícióban ülünk, ezáltal a hátunk vagy a lábunk nincs megfelelően megtámasztva, akkor is magasabb értékeket kaphatunk a valósnál. Üljünk tehát egyenesen a székben, a támlának dőlve, illetve talpaink is legyenek stabilan a talajon.

Mi a különbség a vérnyomás és a pulzus között?

Ne tegyük keresztbe a lábunkat, mert ennek következtében is magasabb lehet a vérnyomás. Az is számít, hogy karjaink milyen pozícióban vannak. Ha a test mellett lógnak, vagy felemelve kell tartanunk őket, akkor is magasabb lesz a vérnyomásunk. Éppen ezért a karokat támasszuk meg a szék karfáján vagy az asztalon, és a mandzsetta legyen körülbelül szívmagasságban. A mandzsettát sose tegyük fel a karra ruhán keresztül, mindig tűrjük fel a felsőrészünk ujját, hogy közvetlenül a bőrrel érintkezhessen az eszköz. A mandzsetta ne legyen túl szoros, és az is fontos, hogy ne beszéljünk, miközben a vérnyomásunkat mérik, mivel ettől is magasabb értékeket kaphatunk a valósnál.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: