Nem is okoz a szex húgyúti fertőzést!

Igyunk vörösáfonyalevet, ne szexeljünk és akkor nem fogunk húgyúti fertőzéseket sem összeszedni - legalábbis ez az elterjedt hit ezen betegségekkel kapcsolatban. Ám érdemes tudni, hogy sokan pontatlan információkkal rendelkeznek a húgyúti problémákkal kapcsolatban.

Nem jók a higiénés körülményeink

Akkor is áldozatául eshetünk a húgyúti fertőzéseknek , ha patyolat tisztaságban élünk. Sőt, a melegvizes fürdők, a tamponok , a szűk ruházat és a harisnyanadrág sem tehet erről az elmúlt évek kutatásai szerint.

Veszélyesek-e a tamponok? A tampon használatával kapcsolatban sok mítosz kering, például hogy károsítja az egészséget, felcsúszhat egészen a méh üregébe, vagy akár halált is okozhat. Mi ezekből az igazság? Valóban veszélyes tampont használni? Kiderül korábbi cikkünkből .

Húgyúti fetőzés, húgyhólyag, gyakori vizelés, vagina, szex, fertőzés, nemi szervek
Nem csak a szexuálisan aktív nők kapnak húgyúti fertőzéseket

Csak nők kaphatnak el húgyúti fertőzéseket

Ha csak az amerikai adatokkal dolgozunk, akkor is jelzésértékű, hogy az amerikai férfiak 12 százaléka kap el legalább egy húgyúti fertőzést életében, és ugyanannyira rosszul élik meg ezeket, mint a nők. Fiatal férfiaknál ritkábban fordul ez elő, az ötvenes éveiktől kezdve viszont jobb, ha rákészülnek, mert az igazi problémák ezen a téren főként a hatvanas-hetvenes éveikben lévő férfiaknál jelentkeznek.

Csípő, gyakori vizelés Ha egyszer csak azt vesszük észre, hogy folyton pisilnünk kell, ráadásul viszket, ég és csíp odalent, joggal aggódhatunk, hogy ezek a tünetek sajnos húgyúti fertőzésre utalnak. Kattintson! Az viszont sajnos igaz, hogy nőknél sokkal gyakoribb ezen panaszok előfordulásának az esélye: az UCLA adatai szerint a nők fele betegedhet meg. Mindez az anatómiai tények miatt van így, mivel a nőknek rövidebb a húgycsövük, a húgyhólyag sokkal közvetlenebbül elérhető. A húgycső nyílása pedig mind az ánuszhoz, mind pedig a vaginához közel van , ezek pedig szintén lehetnek baktériumforrások.

Ha vörösáfonyalevet iszunk, megszüntetjük a fertőzéseket

Az igaz, hogy a vörösáfonyában van egy olyan vegyület , amelynek hatására a baktériumok nem tapadnak meg a húgyhólyag falán. De a kutatások sajnos azt mondják, hogy ezen vegyület igen kis mennyiségben fordul csak elő a vörösáfonyalében, olyannyira, hogy a kísérletként fogyasztott placebotermékek is ugyanolyan sikerrel "gyógyítják" a húgyúti fertőzéseket, mint az áfonyalé - ami ráadásul sokszor hozzáadott cukrot is tartalmaz.

Csak a szexuálisan aktív nők kapnak húgyúti fertőzéseket

Ezen fertőzések az élet bármely szakaszában jelentkezhetnek, bár leggyakrabban a terhesség, a menopauza és a perimenopauza környékén jelentkeznek. A szex lehet kiváltó oka egy ilyen fertőzésnek, de határozottan nem kockázati tényező. Több esetben mutatták már ki, hogy a spermicid anyagok vagy a pesszárium is okozhat immunrendszeri és húgyúti zavarokat is.

Veszélyes, ha egyszerre több fertőzés is van bennünk

A húgyúti fertőzések sajnos annyira gyakoriak, hogy olykor egy időben több fertőzés is megülhet bennünk. Az orvosunk valószínűleg tüzetesebb vizsgálatot fog javasolni, ha több fertőzésünk is volt egy hathónapos időszakon belül, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy bármilyen komoly ok is bújna meg a háttérben.

A nőknél ezek a fertőzések a legtöbbször önmaguktól elmúlnak - de mindig megvan az esélye annak, hogy ezek átterjednek a vesékre és jóval nagyobb problémákat okoznak . Ha tehát azt tapasztaljuk, hogy ilyen fertőzésünk van - kezeljük vagy kezeltessük ki azonnal!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)