A terhesség alatti vérzés lehetséges okai

Enyhe, pecsételő, de főleg erősebb vérzést tapasztalni várandósság alatt nagyon ijesztő, de a terhesség első harmadában a nők 15-25 százalékánál jelentkezik. A vérzés okától függ, hogy kell-e miatta aggódnunk, vagy sem.

Beágyazódás alatti vérzés

Tapasztalhatunk vérzést a megtermékenyítés utáni 1-2 hétben, amikor a magzat beágyazódik a méh falába. Általában olyankor jelentkezik, amikor a menzeszünknek is kellene, emiatt van, hogy sokan a korai szakaszban nem is sejtik, hogy teherbe estek.

Terhesség alatti bőrelváltozások - részletekért kattintson !

Méhnyakvérzés

Amikor teherbe esünk, a méh vérellátottsága megnő, és több ér fejlődik ki a területen. Emiatt van, hogy a méhnyak hajlamosabb a vérzésre, ha várandósak vagyunk, és ilyenkor megeshet, hogy szex vagy éppen nőgyógyászati vizsgálat után egy kis vérzést tapasztalunk.

A vérzés okától függ, hogy kell-e miatta aggódnunk, vagy sem.
A vérzés okától függ, hogy kell-e miatta aggódnunk, vagy sem

Fertőzések

Bizonyos fertőzések is okozhatnak hüvelyi vérzést, ezért a terhesség alatti vérzésért is felelősek lehetnek. Ilyenek a chlamydia , a gonorrhea vagy a bakteriális vaginózis . A fertőzés jele lehet még a fájdalom vagy égő érzés vizeléskor, az abnormális folyás, illetve a nemi érintkezés alatt érzett fájdalom. Ezeket a betegségeket mindenképpen kezeltetni kell, mert átterjedhetnek a magzatra és komplikációkat okozhatnak a terhességben.

Méhen kívüli terhesség

Ha a megtermékenyített petesejt nem a méhbe ágyazódik be, hanem máshová, például a petevezetékbe, akkor méhen kívüli terhességről beszélünk. Ha a petevezeték megreped, akkor belső vérzést is okozhat. Hüvelyi vérzést is tapasztalhatunk, hasi, medencetáji vagy akár vállkörnyéki fájdalommal kísérve. Ha ez történik, azonnal menjünk orvoshoz, mert a diagnosztizálatlan méhen kívüli terhesség akár életveszélyes is lehet.

Vetélés

Sajnos a várandósság alatti vérzésnél a vetélés esélye sem kizárható, bár azt sem árt tudni, hogy a vetélések körülbelül felénél a nők nem tapasztalnak vérzést. Mindenesetre ha bármikor vérezni kezdünk a várandósság alatt, legjobb, ha orvoshoz megyünk, amilyen hamar csak lehet.

Forrás: curejoy.com

)
Olajág

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +23 °C
Minimum: +3, +11 °C

Sok lesz felettünk a felhő, a nap második felétól szórványos zápor és eső is kialakulhat. Élénk délnyugati szél mellett 15, 23 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap estig nem érkezik front, de a közelgő változás előtt fokozatosan romlik a helyzet. Erősödő fejfájás lehet jellemző, a keringési panaszok intenzitása szintén növekszik. A rosszullét most is és a következő napokban is gyakori lehet! Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Borongós idő