Influenza: újabb helyeken van látogatási tilalom

A influenzaszerű megbetegedések terjedése miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban és tagintézményeiben.

Az influenza-figyelőszolgálat legfrissebb adatai szerint az év 5. hetében - tehát január 27. és február 2. között - 30 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez a megelőző hetinél 72 százalékkal több esetet jelent. Százezer lakosra átlagosan 307 megbetegedés jut, ami több mint a duplája a járványküszöbnek.

kóház, kórházi ellátás, kórházi látogatás, látogatási tilalom, influenza, influenzajárvány
Már több kórházban látogatási tilalmat hirdettek az influenza miatt. Fotó: iStock

Itt van jelenleg látogatási tilalom

Elindult a HáziPatika.com Influenzatérképe - kattintson ide és kövesse nyomon a járványt!

Az országos influenzajárvány-helyzet és az influenzaszerű megbetegedések megyei halmozódása miatt, megelőző intézkedésként február 5-én látogatási tilalom lépett életbe a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, valamint valamennyi tagintézményében - közölte Balázs Mária, a miskolci intézmény sajtószóvivője. A korlátozás tehát a központi kórház mellett Miskolcon a Semmelweis, a Szent Ferenc és a Diósgyőri Kórházat, valamint a szikszói kórházat és a mezőkövesdi rehabilitációs központot érinti.

Ahogy korábban megírtuk, január 31-étől a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet valamennyi osztályán is látogatási tilalmat vezettek be, 29-e óta pedig nem látogatható a karcagi Kátai Gábor Kórház kardiológiai osztálya, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermek, valamint szülészet-nőgyógyászati osztálya, továbbá az újszülött részleg sem. A szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet mozgásszervi rehabilitációs osztályának I. részlegén már január 24-e óta tilos a látogatás. Az influenzajárvány miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el Budapesten a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján, és részleges látogatási tilalmat a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján.

A fentiek mellett Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Pest és Somogy megyében is korlátozások léptek érvénybe. A látogatási tilalmat hirdetett intézmények friss listája a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján érhető el.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: