Tesztoszteronnal az izomsorvadás ellen

A kizárólag a májba juttatott, kis dózisú tesztoszteron a fehérjeszintézis serkentése révén megakadályozhatja az izomvesztést és az izomsorvadást.

A kutatók azt remélik, hogy ezzel egy olyan biztonságos és hatékony kezelést fejlesztettek ki férfiak és nők számára, amivel meg lehet gátolni a krónikus betegségekkel és az öregedéssel járó izomsorvadást. A Garvan Orvoskutató Intézet munkatársai, Dr. Vita Birzniece és Ken Ho professzor a menopauzán átesett nőkben a tesztoszteron férfi nemi hormon kis dózisának alkalmazásával megelőzhető az izomsorvadás. A szájon át szedhető, tiszta, kristályos tesztoszteron egyenesen a májba jut, és a napi 40 mg-os dózis elég kevés ahhoz, hogy ott is maradjon, és ne jusson tovább más szervekbe és a véráramba.

Az új módszerrel a betegek kihasználhatják a tesztoszteron izomnövekedésre és izomerő-növelésre vonatkozó előnyeit, miközben elkerülhetik azokat a mellékhatásokat, amelyek a hagyományos alkalmazás során, az injekció, gél vagy bőrtapasz formájában bejuttatott nagyobb dózisok esetében jelentkeznek. Amikor ugyanis a tesztoszteront injekcióban adják be, közvetlenül eljut a perifériás szövetekbe és a főbb szervekbe, köztük az agyba is, ami nemkívánatos mellékhatásokat, például agresszivitást vagy fokozott libidót okoz. Ezen kívül szívkárosodást is kiválthat, nők esetében pedig arcszőrzet és mély hang megjelenésével is járhat.

Amikor azonban szájon át alkalmazzák kis dózisban, a bélrendszeren keresztül szívódik fel, és egyenesen a májba jutva csak ott fejti ki a hatását. Mivel a májban bomlik le , más szövet és szerv nincs kitéve a hormon hatásának.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -10, -3 °C

Gyengén, a Dunántúlon közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem alakul ki. Megélénkül a keletire forduló szél, 1, 5 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szerdán frontmentes marad az idő. A nagyon hideg, erősen fagyos reggelen intenzív kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, emellett napközben is keringési és vérnyomáspanaszok léphetnek fel. A hideg a bőrt is száríthatja. Alacsony a hőérzet, de a napsütés némileg javít a komfortérzeten. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: