Sztómások, figyelem! Változnak a szabályok!

Egy törvénymódosítás értelmében nem szállíthatják házhoz a gyógyászati segédeszközöket. A sztómazsákkal élőknek kíván segítséget nyújtani a Van Holnap Alapítvány.

A június 26-án elfogadott 2006. évi XCVIII. törvény módosítása értelmében a gyógyászati segédeszköz forgalmazó, a továbbiakban nem szállíttathatja ki a csomagokat futárszolgálattal vagy postai úton. Ez a változás nagyon sok ember életét nehezíti meg, többek között azokét is, akik sztómazsákkal élnek.

A sztómaviselők elszigetelődhetnek így

Sztómásoknak segítenek

A házhoz szállítást általában bizonyos segédeszköz csoportok esetén veszik igénybe a használók. Ilyen eszközök például a sztómaterápiás eszközök vagy az inkontinencia termékek. Ezekből az eszközökből rendszerint több dobozt vagy csomagot kell egyszerre kiváltani.

A csomagok mérete és az eszköz jellege miatt nehézkes és kellemetlen ezekkel tömegközlekedési eszközökön vagy távolsági járatokon utazni. Ezek miatt a problémák miatt jelenleg sokan nem jutnak hozzá az eszközeikhez, nem tudnak személyesen elmenni a gyógyászati segédeszköz boltba.

"A kialakult helyzet nagyon szomorú, az amúgy is problémákkal küzdő emberek életét még jobban megnehezíti, lelkileg megterheli őket. Ha nem jutnak időben a szükséges eszközökhöz, otthonuk rabjává válnak, elszigetelődnek embertársaiktól, kapcsolataik is veszélybe kerülnek" - olvasható az Alapítvány tájékoztatójában.

Bővebb felvilágosítás az alapítvány honlapján található.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: