Újabb koronavírusos beteg Magyarországon

Szombat délelőtt közölték a hírt, hogy diagnosztizálták az ötödik koronavírussal fertőzött beteget hazánkban, akit szintén a budapesti Szent László Kórházban ápolnak.

Ugyan a tegnap hírekbe került holland férfi állapotáról, akit szintén koronavírus-gyanúval vizsgálnak, továbbra sincs hír, a koronavirus.gov.hu oldalon ma délelőtt bejelentették, hogy eggyel nőtt a hivatalos fertőzöttek száma Magyarországon. Az ötödik páciens egy 70 éves magyar állampolgár. Valószínűsíthetően a külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt - írják.

Az ötödik hazai beteg egy 70 éves, rossz egészségi állapotban lévő férfi. Fotó: Getty Images
Az ötödik hazai beteg egy 70 éves, rossz egészségi állapotban lévő férfi. Fotó: Getty Images

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálati eredménye pozitív lett. Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van. A budapesti Szent László Kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást.

Az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. A szoros kapcsolatnak számító felesége is már karanténba került. Állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről későbbiekben várható tájékoztatás, amiről természetesen mi is igyekszünk majd beszámolni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció