Többféle koronavírus terjed Magyarországon

Többféle koronavírust is izoláltak Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a betegséget több helyről hurcolták be.

Újabb koronavírusokat izoláltak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában, ez alapján úgy tűnik, hogy több helyről érkezhetett a kórokozó Magyarországra - mondta Kis Zoltán, a központ laborvezetője. A laborvezető szerint a vakcina hatásossága szempontjából fontos, hogy megállapítsák, hányféle alpopulációja van jelen Magyarországon a vírusnak. Ráadásul nem is csak egyféle kórokozó érinthet minket, egy fertőzött szervezeten belül is többféle vírus fordulhat elő.

Nincs rá bizonyíték, hogy bármilyen gyógyszer hatásos lenne

A laborban elkezdődtek azok a kísérletek, amelyekkel egy vakcina hatásosságát ellenőrizni lehet. Kis Zoltán hangsúlyozta, egyelőre nincs olyan bizonyíték, hogy bármilyen gyógyszer hatásos lehet a koronavírus ellen, ezért óvatosan kell kezelni az ezzel kapcsolatos híreket.

Hétfő délelőttig összesen 744 fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, a betegség pedig 38 ember életét követelte. Ennél azonban jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, itthon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Április elején startolt a Kösz, hogy vagy! oldal, amelyet két hét alatt készítettek el magyar programozók és ügyvédek. A weblap gazdái a segítségre szoruló embereket kötnék össze azokkal, akik segíteni szeretnének. Bővebben erről az nlc.hu cikkében olvashatunk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció