Influenza: gyorsan fogynak az ingyenes oltások

Az ingyenes influenza elleni oltások több mint negyede már elfogyott, majdnem 370 ezret adtak be három hét alatt.

Egyre többen kérik az oltást, az RTL Klub Híradójának nyilatkozó szegedi háziorvoshoz kétszer annyian mennek az oltásért, mint tavaly. A fővárosban is népszerű a vakcina: sokan kérik olyanok is, akik nem jogosultak az ingyenes oltásra.

Novemberben több mint 16 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel egyetlen hét alatt, négyezerrel többen, mint tavaly ilyenkor. Az országos tisztifőorvos szerint van rá esély, hogy az idei influenzajárvány erősebb lesz a tavalyinál, megváltozott ugyanis a vírus, ami miatt az oltóanyag összetétele is más lett.

A mostani szezonban 1 millió 300 ezren kérhetik a vakcinát ingyen: térítésmentesen a kockázati csoportba tartozók kaphatják meg. A többi között a 60 év felettiek, a krónikus betegek és a várandós nők. Akik nem jogosultak az ingyenes oltásra, orvosi rendelvényre a patikákban szerezhetik be a vakcinát.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: