Saját magunkat is megfertőzhetjük

Elképzelhető, hogy a kutatók eddig nem vették figyelembe a humán papillomavírus (HPV) orális fertőzésének egyik lehetséges forrását: azt, hogy saját magunkat is megfertőzhetjük.

Az új tanulmány arról számolt be, hogy azok a nők, akik olyan tevékenységet végeztek, mely során a HPV vírust a nemi szervükről a szájukhoz vihetik át, négyszer nagyobb valószínűséggel szenvednek orális HPV-fertőzéstől, mint azok, akik nem végeznek ilyen tevékenységet. Természetesen ahhoz, hogy ez a fajta átvitel létrejöhessen, előfeltétel, hogy a nők nemi szervében már jelen legyen a HPV vírus .

Ez az eredmény akkor is igaznak bizonyult, amikor a kutatók számításba vettek más olyan viselkedéseket, amelyek megnövelhetik a nők HPV-fertőzésének kockázatát, mint például orális szexpartnereik számát. A HPV-fertőzéssel rendelkezők száma meglehetősen alacsony volt, így további kutatásokra lesz szükség a kockázat változatosabb populációban történő értékeléséhez.

Önfertőzés HPV-vel?

Mindenesetre az eredmények arra engednek következtetni, hogy az orvosoknak a jövőben valószínűleg érzékeny kérdéseket is fel kell majd tenniük az emberek szexuális gyakorlatait illetően, hogy jobban megértsék azokat a magatartásokat, amelyek fokozhatják az orális HPV-fertőzés kockázatát . A kutatás eredményeit az Amerikai Közegészségügyi Társaság bostoni konferenciáján tették közzé.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +0, +6 °C

A reggeli párásságot követően sok napsütésre készülhetünk, számottevő csapadék nem alakul ki, legfeljebb északkeleten lehet kisebb eső. Mérsékelt marad a szél, a csúcshőmérséklet 15, 20 fok között alakul. Kedden nem jön front. Kicsit hűvös lesz a reggel, emiatt kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, de napközben már a melegedés és a hőingás okozza a panaszokat. Fokozódik a migrénhajlam, többen fáradékonyak lehetnek, erősödhetnek a gyulladások. A napsütés hatására viszont javul a hangulat és a közérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: