Orbán: a gyógyszertári dolgozóknak is hálásak lehetünk

Az országos patikanap alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a gyógyszerészeket, kiemelve helytállásukat a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

A koronavírus-járvány embert próbáló kihívások elé állított mindenkit. A patikákban dolgozó gyógyszerészek és asszisztensek azonban a krízishelyzet legnehezebb hónapjaiban is helytálltak - mutatott rá köszöntőlevelében Orbán Viktor.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország,
Elismerést érdemelnek a gyógyszerészek. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Fontos szerepük van a patikában dolgozóknak

A beteg emberek nemcsak receptet kiváltani járnak a patikába, hanem sok esetben tájékoztatásért, útmutatásért is. Ez pedig most, amikor a koronavírussal kapcsolatban rengeteg álhír kering a világhálón, és az oltásellenesség is jelentős mértéket öltött, különösen fontossá vált - véli a miniszterelnök.

Elismerés jár a gyógyszerészeknek

Koronavírus elleni gyógyszerrel rukkol elő a Pfizer - kattintson!

A miniszterelnök biztosította a gyógyszertári dolgozókat arról, hogy a kormány elkötelezett a lakossági gyógyszerellátás nemzeti érdekkörben tartása, valamint a gyógyszerészek szakmai és egzisztenciális önállóságának biztosítása iránt. "Mindent megteszünk azért is, hogy a gyógyszertári szolgáltatások kiegyensúlyozottan, a kistelepüléseken élő honfitársaink számára is rendelkezésre álljanak" - fűzte hozzá Orbán Viktor.

COVID-oltás: sokan még mindig bizonytalanok és félnek - olvassa el a részleteket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: