Koronavírus: védőeszközök érkeztek Törökországból

Arcvédő pajzsok és kézfertőtlenítők érkeztek Törökországból Magyarországra. Az orvosi felszereléseket három kamionnal szállították.

A török vállalatoktól 50 ezer arcvédő pajzsot, 16 ezer kézfertőtlenítőt és 20 ezer magas alkoholtartalmú, illatosított kézfertőtlenítőt szereztek be Magyarország számára - közölte Suat Karakus, az adományt megszervező Török Külgazdasági Kapcsolatok Tanácsa (DEIK) török-magyar tagozatának alelnöke. Az adományt átvevő Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, Magyarország a koronavírus-járvány idején nagyrészt Keletről kapott segítséget, ezen belül a türk világ szinte valamennyi országától.

koronavírus
Három kamionnal érkeztek az orvosi felszerelések Törökországból Budapestre.Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Fontos a készletek felhalmozása

Koronavírus: beindul a lélegeztetőgép-gyártás itthon - kattintson a részletekért!

Magyarországon már sikerült elhárítani az új típusú koronavírus okozta közvetlen egészségügyi vészhelyzetet, a veszély nem múlt el, bármikor visszajöhet a baj - vélekedett Magyar Levente. Hangsúlyozta, a következő hónapokban sok figyelmet kell fordítani az egészségügyi felszerelések felhalmozására.

Magyarország a koronavírus-járvány első heteiben szembesült azzal, milyen kitettséget jelent, hogy bizonyos védőfelszereléseket nem gyárt. Ezen részben már változtattak, illetve változtatnak, de továbbra is nagy mértékben számítanak azokra az országokra, akik gyártanak ilyen eszközöket és segítenek ebben a nehéz helyzetben - fogalmazott az államtitkár.

Koronavírus: alig jutott haza Kubából két magyar - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: