Koronavírus: újabb utas halt meg

Újabb ember halt meg a Diamond Princess óceánjáró utasai közül, így már négyre nőtt a halálesetek száma a koronavírus-fertőzés miatt korábban vesztegzár alá vett hajó utasai között. Azonban nem biztos, hogy a legutóbbi elhalálozást az új koronavírus okozta.

A koronavírus tüneteiről és kezelési lehetőségeiről korábbi cikkünkben olvashat - kattintson!

Ahogy már korábban megírtuk , a Diamond Princess óceánjárót február 5-én vesztegzár alá vonták Jokohamánál. A karantént február 19-én feloldották és az emberek többsége február 22-éig elhagyta a hajót, a személyzet jelentős része azonban még ott maradt. Azóta már négyen meghaltak a hajó utasai közül. Azt viszont egyelőre nem tudják, hogy a negyedik halott - aki egy 80 év feletti férfi - fertőzött volt-e, sem azt, hogy a vírus okozta-e a halálát.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Diamond Princess, üdülőhajó, karantén,
Az utasok többsége február 22-éig elhagyta a hajót. Fotó: Getty Images

Újabb fertőzöttek Koreában

Dél-Korea keddre virradóra újabb megbetegedéseket jelentett az Észak-Kjonszang tartomány egyik, fogyatékkal élők számára kialakított kórházából. Az új koronavírus eddig 893 embert fertőzött meg és 9 áldozatot követelt Dél-Koreában. Vietnamból viszont már február 13-a óta nem jelentettek új megbetegedést. A korábban megfertőződött 16 ember - köztük egy 3 hónapos csecsemő - állapota stabil.

Eközben Kínában csillapodni látszik a decemberben kirobbant járvány. A kínai egészségügyi hatóságok kedden közölt adatai szerint a vírus terjedése nagyrészt a közép-kínai Vuhanra korlátozódott, amely az új típusú koronavírus-járvány kiindulópontjának számít.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)