Koronavírus: újabb utas halt meg

Újabb ember halt meg a Diamond Princess óceánjáró utasai közül, így már négyre nőtt a halálesetek száma a koronavírus-fertőzés miatt korábban vesztegzár alá vett hajó utasai között. Azonban nem biztos, hogy a legutóbbi elhalálozást az új koronavírus okozta.

A koronavírus tüneteiről és kezelési lehetőségeiről korábbi cikkünkben olvashat - kattintson!

Ahogy már korábban megírtuk, a Diamond Princess óceánjárót február 5-én vesztegzár alá vonták Jokohamánál. A karantént február 19-én feloldották és az emberek többsége február 22-éig elhagyta a hajót, a személyzet jelentős része azonban még ott maradt. Azóta már négyen meghaltak a hajó utasai közül. Azt viszont egyelőre nem tudják, hogy a negyedik halott - aki egy 80 év feletti férfi - fertőzött volt-e, sem azt, hogy a vírus okozta-e a halálát.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Diamond Princess, üdülőhajó, karantén,
koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Diamond Princess, üdülőhajó, karantén,

Újabb fertőzöttek Koreában

Dél-Korea keddre virradóra újabb megbetegedéseket jelentett az Észak-Kjonszang tartomány egyik, fogyatékkal élők számára kialakított kórházából. Az új koronavírus eddig 893 embert fertőzött meg és 9 áldozatot követelt Dél-Koreában. Vietnamból viszont már február 13-a óta nem jelentettek új megbetegedést. A korábban megfertőződött 16 ember - köztük egy 3 hónapos csecsemő - állapota stabil.

Eközben Kínában csillapodni látszik a decemberben kirobbant járvány. A kínai egészségügyi hatóságok kedden közölt adatai szerint a vírus terjedése nagyrészt a közép-kínai Vuhanra korlátozódott, amely az új típusú koronavírus-járvány kiindulópontjának számít.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció