Koronavírus: újabb szigorítás Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán közölte, hogy jövő hét hétfőtől, azaz április 27-étől kötelező lesz a maszkviselés a fővárosi boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban és taxikban is.

Milyen a jó maszk koronavírus ellen? Cikkünkből megtudhatja a részleteket.

A héten már bejelentettek egy szigorítást Budapesten, mégpedig azt, hogy április 27-étől csak kendővel, maszkkal vagy valamilyen sállal eltakart arccal lehet felszállni a közösségi közlekedési eszközökre. Karácsony Gergely ma délután beszélt arról közösségi oldalán, hogy ezt az együttműködési kérésüket a budapestiek felé kiterjesztik a tömegközlekedésen kívül a boltokra, piacokra, bevásárlóközpontokra és taxikra is.

"Az vezeti a döntéseinket, hogy minden módon megfékezzük a járvány további terjedését. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban zárt térben veszélyes az, hogy ha nincsen maszk rajtunk. A kendő, sál, maszk elsősorban mindig a másik ember egészségét védi, de ha mindannyian így járunk el, akkor mindannyiunk egészségét fogja szolgálni" - hangsúlyozta a főpolgármester.

Mint mondta, kellemetlen, de szükségszerű intézkedésről van szó, ám mindenkit arra kér, hogy tartsák be a szabályokat. "Nem jó sálban vagy maszkban sétálni a városban, de még mindig jobb, mintha nem is sétálhatnánk" - fogalmazott, majd hozzátette: most erre van szükség azért, hogy a város túl legyen ezen a borzasztóan nehéz időszakon.

170 emberrel érintkezett egy koronavírusos kisfiú, nem fertőzött meg senkit - olvassa el az erről szóló cikket az nlc.hu oldalán.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)