Koronavírus: újabb magyar fertőzött

A szerda reggeli hivatalos jelentés szerint 13-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált COVID-19 betegek száma. A Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Mint mi is beszámoltunk róla, múlt hét csütörtökön egy Debrecenben élő brit állampolgárságú férfinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A járványügyi intézkedéseknek megfelelően azonnal megkezdték a kontaktkutatást és az érintett személyeket megfigyelés alá vonták. Most egy ilyen karanténba vont nőről derült ki, hogy szintén megfertőződött.

A legújabb beteg a korábban már diagnosztizált brit férfitől kaphatta el a fertőzést. Fotó: Getty Images
A legújabb magyar beteg a korábban már diagnosztizált brit férfitől kaphatta el a fertőzést. Fotó: Getty Images

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint a magyar nő már napok óta a Szent László kórházban van elkülönítve, állapotáról azonban még nem hoztak nyilvánosságra információkat. Várhatóan az operatív törzs délutáni sajtótájékoztatóján beszámolnak majd róla.

Vele együtt hazánkban eddig 13 COVID-19 beteget tartanak nyilván, közülük 4 magyar állampolgár, 8 iráni és 1 brit. További 53 embert karanténban tartanak, illetve eddig 531 mintavételt végeztek el az akkreditált laboratóriumban.

A világméretű koronavírus-járványra való tekintettel az is felmerült, hogy idén elhalasztják a Tokióban megrendezésre kerülő olimpiát. Részleteket az nlc.hu cikkében olvashat.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: