Koronavírus: újabb magyar fertőzött

A szerda reggeli hivatalos jelentés szerint 13-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált COVID-19 betegek száma. A Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Mint mi is beszámoltunk róla, múlt hét csütörtökön egy Debrecenben élő brit állampolgárságú férfinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A járványügyi intézkedéseknek megfelelően azonnal megkezdték a kontaktkutatást és az érintett személyeket megfigyelés alá vonták. Most egy ilyen karanténba vont nőről derült ki, hogy szintén megfertőződött.

A legújabb beteg a korábban már diagnosztizált brit férfitől kaphatta el a fertőzést. Fotó: Getty Images
A legújabb beteg a korábban már diagnosztizált brit férfitől kaphatta el a fertőzést. Fotó: Getty Images

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint a magyar nő már napok óta a Szent László kórházban van elkülönítve, állapotáról azonban még nem hoztak nyilvánosságra információkat. Várhatóan az operatív törzs délutáni sajtótájékoztatóján beszámolnak majd róla.

Vele együtt hazánkban eddig 13 COVID-19 beteget tartanak nyilván, közülük 4 magyar állampolgár, 8 iráni és 1 brit. További 53 embert karanténban tartanak, illetve eddig 531 mintavételt végeztek el az akkreditált laboratóriumban.

A világméretű koronavírus-járványra való tekintettel az is felmerült, hogy idén elhalasztják a Tokióban megrendezésre kerülő olimpiát. Részleteket az nlc.hu cikkében olvashat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció