Koronavírus: újabb 35 fertőzött Magyarországon

261-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, a betegségből kigyógyultak száma pedig 28-ra emelkedett. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egyik vezetője is koronavírusos lett.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 261-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a kormányzati kommunikációért felelős koronavirus.gov.hu oldalon. Az itthon beazonosított fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 247 magyar állampolgár. Jó hír azonban, hogy egy nap alatt héttel, 21 főről 28-ra nőtt a gyógyultak száma is.

A Népszava információi szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egyik vezetője is koronavírusos lett. A napilap a hivatal sajtóosztályát is megkereste, amely nem cáfolta a híreket: közlésük szerint az NNK egyik dolgozója valóban elkapta a fertőzést. Hozzátették: a járványügyi vizsgálatot a népegészségügyi szakemberek lefolytatták és megtették a szükséges járványügyi intézkedéseket.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat - hívja fel a figyelmet a közlemény. A járvány lassítása közös feladatunk, melyről bővebben az alábbi videóból informálódhatunk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: