Koronavírus: szeptemberben már gyárthatják a vakcinát

A tervek szerint szeptemberben beindulhat a koronavírus-fertőzés elleni védőoltás tömeges gyártása - jelentette ki Tatyjana Golikova orosz miniszterelnök-helyettes.

Az új típusú koronavírus elleni védőoltás állami bejegyzése augusztusra várható, akkora már ugyanis várhatóan befejeződik a klinikai tesztelés.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus védőoltás, koronavírus vakcina, koronavírus oltás, koronavírus oltóanyag
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus védőoltás, koronavírus vakcina, koronavírus oltás, koronavírus oltóanyag

Még idén 2 másik vakcina is elkészül

A jelenleg még tesztelés alatt álló készítményt a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) fogja kibocsátani, de még az év folyamán elkészül saját, koronavírus elleni vakcinájával a novoszibirszki Vektor kutatóközpont és a Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökég (FMBA) Vakcina- és Szérumintézete is.

Biztató hírek a koronavírus-gyógyszerről - a részletekért kattintson ide!

Tehát nagyjából egyszerre fog megjelenni több oltóanyag is a COVID-19 ellen. Az orosz egészségügyi miniszter, Mihail Murasko tájékoztatása szerint az egyes készítményeket más és más célcsoport számára állítják elő, és az általuk biztosított védettségi idő is eltérő.

Júliusban tovább enyhít Moszkva

Az orosz fővárosban - ha a koronavírus-helyzet megengedi - júliusban megnyithatnak a mozik és a színházak, továbbá engedélyezhetik a tömegrendezvényeket is - közölte Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere. Az oroszok egyébként eddig 528 ezer igazolt fertőzöttről és csaknem 7 ezer áldozatról adtak hírt. Az elmúlt napon majdnem 9 ezer új esetet regisztráltak, a betegek 36,2 százaléka tünetmentes. Közben már meggyógyultak 279 ezren az országban, így az aktív fertőzöttek száma 242 ezer körül alakul.

Az országban a koronavírus-járvány kezdete óta több mint 14,8 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 306 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 316 ezer embert tartanak megfigyelés alatt.

A koronavírus miatt mostantól egészen máshogy ehetjük a pizzát is - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció