Koronavírus: meghalt újabb 108 beteg itthon

Csütörtök reggelig újabb 2971 személynél igazolták koronavírus-fertőzést az elvégzett tesztek Magyarországon, illetve COVID-19 következtében elhunyt 108 beteg.

Világszerte több mint 15 ezer új halálesetet jegyeztek fel csütörtök reggelig a COVID-19-hez köthetően. Részletek itt.

A koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal legfrissebb jelentése szerint így már 322,5 ezerre emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) hazai megjelenése óta. Eddig 150 ezren gyógyultak ki a fertőzésből, 9537 beteg viszont életét vesztette COVID-19 következtében. Jelenleg 162,9 ezerre tehető az aktív fertőzöttek száma az országban, közülük 5856 beteget ápolnak kórházban, illetve 402-en vannak lélegeztetőgépen.

Védőfelszerelést viselő ápoló és orvos a Szent László Kórházban december 8-án.
Védőfelszerelést viselő ápoló és orvos a Szent László Kórházban december 8-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint azt korábban megírtuk, eddig 80 ezer adag oltóanyag érkezett Magyarországra a Pfizer és a BioNTech által közösen kifejlesztett vakcinából. Összesen 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás. Mindazonáltal a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása.

A kijárási tilalom a mai szilveszter éjjel is életben lesz. Este 8 óra és reggel 5 óra között is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. Magán és családi rendezvényeket 10 főig lehet megtartani, amibe a 14 év alattiak nem számítanak bele.

"A válságos időkben nehéz megtartani a lelki egészségünket, és ha meginogtunk, előfordulhat, hogy úgy érezzük, lehetetlennek tűnik visszanyerni azt az állapotot, amit elvesztettünk." Kéri Andrea, pszichológus szerint az idei év mindenkiben nyomot fog hagyni. Minderről részletesen olvashat az nlc.hu cikkében.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: