Koronavírus: már 13 magyarországi áldozat

408-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt két újabb idős beteg.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így már 408 fertőzöttről tudunk Magyarországon - írja a koronavirus.gov.hu oldal. Egy nap alatt 65 embernél mutatták ki a vírusfertőzést, ami az eddig mért legnagyobb esetszám 24 órán belül. A betegek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 394 magyar állampolgár. Elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg is, így a hazai áldozatok száma már 13-ra emelkedett.

A közlemény ismét hangsúlyozza, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: