Koronavírus: már 136 millió embert fertőzött meg

Már 136 millió embert fertőzött meg és csaknem 2,94 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 77,4 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház hétfő délelőtti összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 31,19 millió igazolt esetről és 562 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig ismét az indiaiaknál van: India több mint 13,52 millió beteget és 170 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Eddig csaknem 2,94 millió áldozatot szedett világszerte a kór.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már 13,48 millió igazolt esetről és 353 ezer elhunytról, Franciaország 5,11 millió koronavírus-fertőzöttről és 98900 áldozatról, míg Oroszország több mint 4,58 millió megbetegedésről és 101 ezer halálesetről adott hírt hétfő délelőttig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 4,38 milliót, a haláleseteké pedig átlépte a 127300-at.

Koronavírus: ezek a panaszok sokáig velünk maradhatnak - kattintson!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 3,84 millió megbetegedéssel és majdnem 34 ezer halottal -, Olaszország - több mint 3,76 millió regisztrált esettel és 114 ezer áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 3,34 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 76300-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 3 millió fertőzöttről és 78500 áldozatról adtak hírt hétfőig.

Koronavírus: a tünetmentesfertőzésígy tesz védetté - olvassa el a részleteket!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: