Koronavírus: különleges köszönet a brit egészségügyi dolgozóknak

Angol sztárok "szerelmes levekben" köszönik meg a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóinak áldozatos munkáját. Többek között olyan hírességek csatlakoztak az akcióhoz, mint Paul McCartney, Emma Thompson, Stephen Fry és Ricky Gervais.

A leveleket a Dear NHS: 100 Stories to Say Thank You (Kedves NHS: 100 történettel mondunk köszönetet) című könyvben gyűjtik össze, amelynek július elején kezdődő forgalmazásából az NHS alapítványai számára gyűjtenek adományokat. Az ötlet Adam Kay-től, az Ez fájni fog - Egy fiatal orvos naplója című kötet írójától ered, aki a brit állami egészségügyi szolgálatnál eltöltött rezidensi éveit örökítette meg művében.

Több gazdasági elemző szerint Nagy-Britannia gazdasága beleroppan a koronavírus-járványba. Részleteket itt olvashat.

A BBC-nek elárulta, hogy az elképzelés alig egy hete született és számtalan híresség jelezte azóta, hogy megírja történetét, köztük Graham Norton, Emilia Clarke és Louis Theroux. "Remélem, hogy a könyvvel és az alapítványoknak általa gyűjtött adományokkal sikerül köszönetet mondanunk a hősöknek, akik a mi életünkért nap mint nap feláldozzák sajátjukat " - mondta Kay.

Nagy-Britanniában több mint 120 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal, az elhunytak száma pedig átlépte a 16 ezret. Stephen Powis, az NHS angliai orvosigazgatója nemrégiben kijelentette: ha a járvány brit halálos áldozatainak számát sikerül 20 ezer alatt tartani, az már nagyon jó eredmény lenne.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció