Koronavírus: közel 3 millió áldozat a világon

Már 139,1 millió embert fertőzött meg és 2,98 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 79,2 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház péntek délelőtti összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 31,49 millió igazolt esetről és 565 289 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India több mint 14 millió beteget és 174 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Eddig csaknem 3 millió áldozatot szedett világszerte. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már mintegy 13,74 millió igazolt esetről és 365 ezer elhunytról, Franciaország 5,2 millió koronavírus-fertőzöttről és kicsivel több mint 100 ezer áldozatról, míg Oroszország több mint 4,62 millió megbetegedésről és majdnem 102 700 halálesetről adott hírt péntek délelőttig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 4,39 milliót, a haláleseteké pedig a 127 400-at.

Orbán Viktor szerint nagyon veszélyes tévképzet terjed el a vakcinákról Magyarországon. Mutatjuk, mi az!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 4 millió megbetegedéssel és 35 ezer halottal -, Olaszország - több mint 3,8 millió regisztrált esettel és közel 116 ezer áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 3,39 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és mintegy 77 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 3,11 millió fertőzöttről és 79 674 áldozatról adtak hírt csütörtökig.

Azimmunrendszeráltal termelt antitesteket hatékonyabban elkerülő formában mutálódhat a koronavírus Brazíliában felfedezett variánsa - olvassa el a részleteket!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: