Koronavírus: kórházparancsnoki rendszer jön

Életbe lépett a kijárási korlátozás - jelentette be a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón. Az egészségügyi intézményekben kórházparancsnoki rendszer biztosítja a zavartalan ellátást.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök tegnap reggel jelentette be, hogy március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozást rendel el. Ennek részleteit korábbi cikkünkben ismertettük.

Koronavírusos két újbudai háziorvos Koronavírusos lett két háziorvos - jelentette be a hírt online sajtótájékoztatóján Dr. László Imre, Újbuda polgármestere. Háziorvos nélkül maradhat Őrmező. Részletek itt.

Az operatív törzs szombati tájékoztatóján ehhez kapcsolódóan Kiss Róbert alezredes először is elmondta, a rendőrség segítő, empatikus, lojális módon hívja fel a figyelmet az új szabályokra, és megköszönte a lakosság együttműködését. Az alezredes közölte továbbá, hogy hétfőtől kórházparancsnoki rendszer lesz a kórházakban, hogy gondoskodjanak a feszes, katonai rendben megvalósuló eszközgazdálkodásról.

Újabb szállítmány védőfelszerelés érkezik

Szólt arról is, hogy folytatódnak az egészségügyi eszközbeszerzések: szombaton 27 tonna egyéni védőfelszerelés érkezett, és a tervek szerint vasárnap két légi járattal 3 millió 270 ezer egyéni védőfelszerelést, maszkot és kesztyűt szállítanak hazánkba.

Budapesten az FKF dolgozói fertőtlenítik az aluljárókat. Fotó: Getty Images
Budapesten az FKF dolgozói fertőtlenítik az aluljárókat. Fotó: Getty Images

Elfogták azt, aki egy mentősre támadott

Mint kiderült, elfogták a napokban egy mentődolgozóra támadó embert, és felhívta a figyelmet arra, hogy a mentők életmentő közfeladatot látnak el, ezért a rendőrség a jövőben is kiemelten fog foglalkozni a hasonló bűncselekményekkel. Kiss Róbert megjegyezte, hogy a Dél-Pesti Centrumkórház dolgozóit inzultáló iráni állampolgárokat már korábban kiutasították az országból, pénteken pedig újabb két embert utasítottak ki.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság eddig 15 emberrel szemben indított idegenrendészeti eljárást. Kiss Róbert kitért arra is, hogy a rendőrség az idáig elrendelt 7302 hatósági házi karantént 44 375 esetben ellenőrizte, 163 esetben indított szabálysértési eljárást és 37 esetben szabott ki helyszíni bírságot.

Kiakadt a neten a magyar gyógyszerész - hogy pontosan miért, azt elolvashatja az nlc.hu cikkében.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: