Koronavírus: karanténba került 15 magyar

Karanténba került 11 tizenegy középiskolás lány, két tanár és két sofőr, akik Olaszországból tértek haza. A koronavírustól tartva karanténba helyezték őket, a vizsgálatok még tartanak.

A diákok és a felnőttek is jól vannak, panasz- és tünetmentesek, lázuk nincs. Ennek ellenére - elővigyázatossági okokból - 14 napig karanténban tartják őket - közölte Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, magyarok,
koronavírus, új koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, magyarok,

Folyamatosan ellenőrzik őket

Időseket és betegeket támad az új koronavírus - olvassa el a részleteket!

A főorvos hangsúlyozta, nem azt kell nézni, honnan érkeztek, hanem azt, hogy ki voltak-e téve veszélynek. A diákoknak Milánó mellett, egészen közel volt a szállásuk ahhoz a területhez, amelyet az olasz hatóságok hermetikusan lezártak, ezért van szükség a karanténra.

"Folyamatosan ellenőrizzük őket, egészségügyi felügyelet alatt állnak, reméljük, nem lesz semmi baj" - mondta. Az ilyen járványokat csak drasztikus intézkedésekkel lehet megfékezni vagy lassítani, így valószínű az is, hogy további hasonló intézkedések lesznek Olaszországban.

A három magyar, akik egy óceánjáró hajóról hazaérkezve kerültek karanténba, továbbra is jó állapotban vannak. A vizsgálatok alapján nincs nyoma annak, hogy vírusfertőzéstől szenvednének. Nekik péntekig, illetve szombatig kell a kórházban maradniuk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: