Koronavírus: karanténba került 15 magyar

Karanténba került 11 tizenegy középiskolás lány, két tanár és két sofőr, akik Olaszországból tértek haza. A koronavírustól tartva karanténba helyezték őket, a vizsgálatok még tartanak.

A diákok és a felnőttek is jól vannak, panasz- és tünetmentesek, lázuk nincs. Ennek ellenére - elővigyázatossági okokból - 14 napig karanténban tartják őket - közölte Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, magyarok,
Védőruhás egészségügyi dolgozókk szállítanak egy koronavírusos beteget Hongkongban.Fotó: Getty Images

Folyamatosan ellenőrzik őket

Időseket és betegeket támad az új koronavírus - olvassa el a részleteket!

A főorvos hangsúlyozta, nem azt kell nézni, honnan érkeztek, hanem azt, hogy ki voltak-e téve veszélynek. A diákoknak Milánó mellett, egészen közel volt a szállásuk ahhoz a területhez, amelyet az olasz hatóságok hermetikusan lezártak, ezért van szükség a karanténra.

"Folyamatosan ellenőrizzük őket, egészségügyi felügyelet alatt állnak, reméljük, nem lesz semmi baj" - mondta. Az ilyen járványokat csak drasztikus intézkedésekkel lehet megfékezni vagy lassítani, így valószínű az is, hogy további hasonló intézkedések lesznek Olaszországban.

A három magyar, akik egy óceánjáró hajóról hazaérkezve kerültek karanténba, továbbra is jó állapotban vannak. A vizsgálatok alapján nincs nyoma annak, hogy vírusfertőzéstől szenvednének. Nekik péntekig, illetve szombatig kell a kórházban maradniuk.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)