Koronavírus: hatalmas bajban Törökország

Napi 3-4 ezer új koronavírusos beteget regisztráltak Törökországban az elmúlt hetekben. Ha hasonló ütemben folytatódik a járvány terjedése, az jelentős problémákat okozhat az ország - amúgy is bizonytalan lábakon álló - gazdaságában.

A 82 millió lakosú Törökországban áprilisig semmilyen kijárási korlátozást nem hirdettek meg. Az elemzők most attól tartanak, hogy a koronavírus elhatalmasodik az országon, ennek pedig komoly következményei lehetnek egy olyan gazdaságra nézve, amely több éve devizájának leértékelődésével és növekvő munkanélküliséggel küzd - írta a Portfólió a CNBC cikkére hivatkozva.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Törökország, koronavírus gazdaság, koronavírus munkahely, koronavírus korlátozások, koronavírus turizmus, koronavírus munkanélküliség
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Törökország, koronavírus gazdaság, koronavírus munkahely, koronavírus korlátozások, koronavírus turizmus, koronavírus munkanélküliség

Nagy lehet a baj

Koronavírus: gond lehet Amerikában az élelmiszer-ellátással - olvassa el a részleteket!

Törökországban március 11-én regisztrálták az első koronavírus-fertőzöttet, azóta - tehát valamivel több mint 1 hónap alatt - pedig több mint 69 ezer betegről és 1518 áldozatról számolt be az ország. Törökország ezzel a 9. helyen áll a 10 legérintettebb ország listáján. Ennek ellenére egyelőre csak hétvégére rendeltek el kijárási korlátozást a törökök.

Törökországban egyébként már januárban is 14 százalékos volt a munkanélküliség aránya, az elemzők számításai szerint azonban a koronavírus-járvány miatt jelentősen megnő majd az állás nélkül maradtak száma. A legtöbb nem létfontosságú üzlet ugyanis bezárt, a turizmus pedig tulajdonképpen megszűnt az országban.

Lesz segítség, de nem biztos, hogy elég

A kormány több tízmilliárd lírás finanszírozással segíti ki a koronavírus okozta helyzet miatt bajba jutott vállalkozásokat - jelentette be Recep Tayyip Erdoğan török elnök. Nagy kérdés viszont, hogy ez mire lesz elég. A török líra ugyanis már így is 13 százalékot gyengült idén a dollárhoz képest, az elemzők pedig további inflációra számítanak. Egyes szakértők szerint Törökországnak IMF-hitelre lenne szüksége a helyzet megoldásához, ettől azonban a török államfő elzárkózik.

Szomorú üzenetet hagyott a strandon egy ausztrál nő, aki elveszítette a munkáját - olvassa el társportálunk, az nlc.hu erről szóló cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső