Koronavírus: felépült egy 113 éves spanyol nő

Túlélte a koronavírus-fertőzést Spanyolország legidősebb embere, a 113 éves María Branyas. A nő gyerekként már legyőzte a spanyolnáthát is.

Az idősotthonban élő asszonynál áprilisban enyhe tünetekkel jelentkezett a koronavírus-fertőzés. Kórházi kezelésre nem volt szüksége, így az elmúlt heteket karanténban töltötte, a szobájában. Legutóbbi teszteredményei már negatívak voltak. A katalán Olot városában található idősotthon lakói közül egyébként már 17-en veszítették életüket a koronavírus-járvány következtében.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus gyógyult, koronavírus túlélő, koronavírus Spanyolország, koronavírus idősek
Felépült a koronavírus-fertőzésből egy 113 éves spanyol nő. Képünk illusztráció, forrása: Getty Inages

Koronavírus: miért halhat bele egy egészséges fiatal? A válaszért kattintson ide!

María Branyas 1907-ben született San Franciscóban, Spanyolországból kivándorolt szülők gyermekeként. Édesapja újságíró volt. A család 1915-ben költözött vissza Katalóniába. A nő 1931-ben ment férjhez, majd három gyermeket szült. Közülük ketten élnek még, a 86 esztendős María Teresa és a 76 éves Rosa. Tizenegy unokája és tizenhárom dédunokája van. Családjával március 4-én találkozott utoljára, amikor megünnepelték a 113. születésnapját.

Az elmúlt években többször is faggatták a hosszú élet titkáról, amelyre a nő általában az válaszolja, hogy nem tett semmi rendkívülit ennek érdekében. Szerinte ez csak jó egészség kérdése. Fiatalabbik lánya szerint sosem dohányzott, ám a hosszú sétákat leszámítva nem is sportolt. Élete során még egyetlen csontja sem tört el. Gyengülő látását és hallását leszámítva semmilyen komoly betegségben sem szenved.

Egyes szakértők szerint María Branyas valószínűleg a koronavírus-járvány eddigi legidősebb túlélője a világon.

Sok a dolga a spanyol rendőröknek, az emberek nehezen tartják be a nyitás szabályait - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: