Koronavírus: ezen múlik, hogy ünnepelünk-e augusztus 20-án

Az aktuális koronavírus-helyzet mellett a gazdaság újraindítására is figyelemmel lesz a kormány, amikor júliusban dönt a Szent István-napi államalapítási ünnepségekről - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, koronavírus okozta helyzet miatt augusztus 15-éig biztosan nem lehet nagy rendezvényeket tartani Magyarországon. Újabb döntésre pedig július közepén számíthatunk.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus gazdaság, koronavírus rendezvények
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus gazdaság, koronavírus rendezvények

A gazdasági helyzet is fontos szempont

A belföldi turizmus élénkítése érdekében egyébként Budapest többnapos Szent István-napi ünnepségsorozatot tartana - a részletekért kattintson ide!

Ezzel kapcsolatban Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, hogy remélhetőleg a járványügyi helyzet lehetővé teszi majd, hogy megtartsák az államalapítási rendezvényeket, de a kormánynak azt is mérlegelnie kell döntésekor, hogy a gazdaság újraindítása szempontjából a rendezvények megtartása azokban a szektorokban jelenthet segítséget, ahol az elmúlt hetekben komoly problémák keletkeztek a koronavírus-járvány miatt. Az érintett ágazatok közé tartozik példálul a zeneipar, a szolgáltatóipar és a rendezvényszervező iparág is. Amikor arról van szó, hogy a megyei jogú városokban és Budapesten többnapos eseményekkel lehet készülni augusztus 20-ára, ez is ott van a mérleg egyik serpenyőjében - tette hozzá.

Fel kell készülni a 2. hullámra

A kormányszóvivő kitért arra is, bár Magyarország sikeres védekezésen van túl, nem zárható ki, hogy a koronavírus-járvány ősszel visszatér. A kormány a leghatékonyabb intézkedésekkel szeretne felkészülni az esetleges második hullámra, de ahhoz, hogy az intézkedések hatékonyak legyenek, szükség van az emberek együttműködésére is - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

Mint mondta, a tapasztalataik szerint az emberek hajlamosabbak betartani azokat az intézkedéseket, amelyekkel egyetértenek. Ezért a nemzeti konzultációban arra is rákérdeznek, hogyan értékelik az emberek a kormány egyes, az új típusú koronavírus terjedését megfékező döntéseinek sikerességét. Emellett a gazdaság újraindításáról is szó lesz a nemzeti konzultáción.

Megvan, mikor nyitnak újra a Cinema City mozijai - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció