Koronavírus: Európában eddig ennyien haltak meg

Több mint 45 ezer emberéletet követelt az új típusú koronavírus terjedésével kirobbant járvány eddig Európában. Szombatig 46 033 halálesetet regisztráltak az AFP francia hírügynökség hivatalos adatok alapján elvégzett összesítése szerint.

Európa a halálesetek számát tekintve a pandémia által legsúlyosabban sújtott kontinens. Az elhunytak 85 százalékát Olaszországból, Spanyolországból, Franciaországból és Nagy-Britanniából jelentették. Világszerte a legtöbb életet Olaszországban követelte a járvány, ahol 15 362 ember hunyt el. Spanyolországban eddig 11 744 ember halt meg a kór miatt. Franciaországban 7560 eddig a halottak száma, Nagy-Britanniában pedig 4320. Németországban a baltimore-i Johns Hopkins egyetem szerint 1395 ember hunyt el, a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) ugyanakkor 1158 halottról tájékoztatott.

Koronavírus: ki törődik azokkal, akik az orvosok után takarítanak? A koronavírus-járvány kirobbanása óta számos szakma képviselői előtérbe kerültek az egészségügyi dolgozóktól kezdve az élelmiszerboltok eladóin át a buszsofőrökig. Van azonban egy olyan foglalkozás, amelyről sokan elfelejtkeztek: ők a takarítók, akiknek szintén nagy felelősséggel a vállukon kell végezniük a munkájukat. A Time.com-nak két amerikai takarító nyilatkozott arról, hogyan élik meg ezt a nehéz helyzetet. Részletek itt.

Mi a helyzet Magyarországon?

Vasárnap reggeli adatok szerint tegnaphoz képest kettővel, 34-re emelkedett az elhunytak száma itthon. Két idős férfi halt meg, egyikük 80, a másikuk 86 éves. Hogy milyen alapbetegségeik voltak, arról egyelőre nincsenek információk.

Koronavírus: bicikliző nő Párizsban, háttérben a Notre-Dame
Koronavírus: bicikliző nő Párizsban, háttérben a Notre-Dame

Világszerte közel 65 ezer halálos áldozat

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, a Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint a koronavírus-fertőzöttek száma vasárnap reggelre több mint 100 ezerrel, 1 202 827-re nőtt a világban, a COVID-19 betegségben pedig eddig 64 771-en vesztették életüket. A gyógyultak száma 246 886.

1600 rab most nagyon örül a koronavírusnak - hogy pontosan miért, az kiderül társportálunk, az nlc.hu cikkéből.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő