Koronavírus: ennyire biztonságos most Magyarország

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett intézkedések alapján Magyarország egyike az öt legbiztonságosabb európai országnak egy nemrég publikált lista szerint.

Koronavírus: akár 2022-ig is szükség lehet a távolságtartásra - részletek itt!

A tudományos kutatásokkal is foglalkozó London Deep Knowledge Group közzétett egy ranglistát arról, hogy melyik negyven ország lakosai érezhetik magukat a leginkább biztonságban a koronavírus-járvány idején. A szakemberek azt vizsgálták, hogy hol a legstabilabb a helyzet, tehát melyik kormány milyen hatékonyan kezeli a koronavírus-járvány egészségügyi oldalát - számolt be róla az Origo .

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus veszély, koronavírus korlátozások, koronavírus biztonság, koronavírus Európa, koronavírus világjárvány, koronavírus hírek
Rendőrök járőröznek a fővárosi Erzsébet téren. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A legfontosabb szempontok

A lista összeállításánál figyelembe vették, hogy az országok mikor vezették be az első intézkedéseket, milyen szigorúak az utazási korlátozások és az állampolgárok milyen mértékben tartják be a koronavírus-helyzet miatt bevezetett új szabályokat. Fontos tényező volt továbbá a rendelkezésre álló tesztek száma és a kórházak felszereltsége is.

A globális listán a 14. helyen vagyunk

A ranglista első helyére Izrael került, ahol már nagyon korán radikális intézkedéseket vezettek be a koronavírus megfékezése érdekében. Ezt követi Németország, Dél-Korea, Ausztrália és Kína. Magyarország a 14. helyen végzett, az európai oszágok között azonban a negyedikek lettünk. Az európai sorrend egyébként így néz ki:

  1. Németország
  2. Svájc
  3. Ausztria
  4. Magyarország
  5. Dánia

Tehát olyan jóval gazdagabb országokat is megelőztünk, mint a 16. helyen végzett Hollandia, vagy a 17. Norvégia. Afrika és Dél-Amerika országait egyébként nem vizsgálták, így ezek a rangsorban sem szerepelnek.

Azonban a koronavírus szempontjából legkockázatosabbnak számító országokról is készült egy lista . Ez alapján Olaszország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Spanyolország és Franciaország a világ 5 legveszélyesebb helye jelenleg.

Egy olasz orvos szerint otthoni kezeléssel megakadályozható lenne, hogy sok koronavírusos beteg kórházban kössön ki - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)