Koronavírus: ennyire biztonságos most Magyarország

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett intézkedések alapján Magyarország egyike az öt legbiztonságosabb európai országnak egy nemrég publikált lista szerint.

Koronavírus: akár 2022-ig is szükség lehet a távolságtartásra - részletek itt!

A tudományos kutatásokkal is foglalkozó London Deep Knowledge Group közzétett egy ranglistát arról, hogy melyik negyven ország lakosai érezhetik magukat a leginkább biztonságban a koronavírus-járvány idején. A szakemberek azt vizsgálták, hogy hol a legstabilabb a helyzet, tehát melyik kormány milyen hatékonyan kezeli a koronavírus-járvány egészségügyi oldalát - számolt be róla az Origo.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus veszély, koronavírus korlátozások, koronavírus biztonság, koronavírus Európa, koronavírus világjárvány, koronavírus hírek
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus veszély, koronavírus korlátozások, koronavírus biztonság, koronavírus Európa, koronavírus világjárvány, koronavírus hírek

A legfontosabb szempontok

A lista összeállításánál figyelembe vették, hogy az országok mikor vezették be az első intézkedéseket, milyen szigorúak az utazási korlátozások és az állampolgárok milyen mértékben tartják be a koronavírus-helyzet miatt bevezetett új szabályokat. Fontos tényező volt továbbá a rendelkezésre álló tesztek száma és a kórházak felszereltsége is.

A globális listán a 14. helyen vagyunk

A ranglista első helyére Izrael került, ahol már nagyon korán radikális intézkedéseket vezettek be a koronavírus megfékezése érdekében. Ezt követi Németország, Dél-Korea, Ausztrália és Kína. Magyarország a 14. helyen végzett, az európai oszágok között azonban a negyedikek lettünk. Az európai sorrend egyébként így néz ki:

  1. Németország
  2. Svájc
  3. Ausztria
  4. Magyarország
  5. Dánia

Tehát olyan jóval gazdagabb országokat is megelőztünk, mint a 16. helyen végzett Hollandia, vagy a 17. Norvégia. Afrika és Dél-Amerika országait egyébként nem vizsgálták, így ezek a rangsorban sem szerepelnek.

Azonban a koronavírus szempontjából legkockázatosabbnak számító országokról is készült egy lista. Ez alapján Olaszország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Spanyolország és Franciaország a világ 5 legveszélyesebb helye jelenleg.

Egy olasz orvos szerint otthoni kezeléssel megakadályozható lenne, hogy sok koronavírusos beteg kórházban kössön ki - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció