Koronavírus: ellenőriznek a határoknál

Koronavírusra tesztelik az olasz-osztrák határon átkelő utasokat keddtől. Az ellenőrzést az osztrák egészségügyi hivatalok munkatársai végzik, a rendőrség jelenlétében.

A koronavírus-járvány okozta helyzet miatt már több ország is óvintézkedéseket vezetett be. Keddtől példál koronavírus-tesztet végeznek az olasz-osztrák határon átkelő utasokon. Az autósokat és a vonatok utasait szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

Hogy néz ki egy vizsgálat?

A koronavírus-vizsgálat során megmérik az utasok lázát, majd előre kidolgozott, állandó kérdéseket tesznek fel nekik - például hogy jártak-e a közelmúltban a fertőzéssel sújtott krízisterületek egyikén, és észleltek-e influenzaszerű tüneteket. A vizsgálatokat két csoport végzi az A13-as autópályánál, az országút mentén, a vonatokon, a Reschen-hágónál és a határ menti Sillian településnél.

koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, óvintézkedések, koronavírus-tesz, lázmérés, szúrópróbaszerű ellenőrzés
koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, óvintézkedések, koronavírus-tesz, lázmérés, szúrópróbaszerű ellenőrzés

További óvintézkedések jöhetnek

Mire kell figyelnünk, ha önkéntes karanténba vonulunk? Kinek szükséges egyáltalán ez a lépés? A válaszokért olvassa el korábbi cikkünket!

A koronavírus-járvány miatt az osztrákoknak is azt tanácsolják, hogy lehetőleg ne menjenek Olaszországba. Az osztrák kancellár Sebastian Kurz pedig hansúlyozta, hogy nagyon fontos lenne megakadályozni a koronavírus gyors terjedését. "Minél nagyobb a fertőzések száma, annál nehezebb lesz nyomon követni az egyes eseteket" - magyarázta.

A kormányfő nem zárta ki, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt további óvintézkedésekre- például az iskolák és az óvodák időszakos bezárására, valamint a nagyobb rendezvények elhalasztására - is sor kerülhet. "A megfelelő időpontban, a megfelelő mértékben kell megtenni ezeket a lépéseket" - szögezte le. A kormányfő úgy vél, a koronavírus-járvány gazdasági következményeit Ausztria is megérzi majd.

Az új típusú koronavírus már 112 embert fertőzött meg Ausztriában. Alsó-Ausztriából 36, Bécsből 33, Stájerországból 10-en, Tirolból és Felső-Ausztriából pedig 9-9 megbetegedést jelentettek. Emellett Salzburgban 6, Burgenlandban 4, Vorarlbergben 2, Karintiában pedig 1 esetet regisztráltak. Eddig országszerte több mint 4700 koronavírus-tesztet végeztek el.

A koronavírus miatt nem repül Olaszországba és Izraelbe a Wizz Air. A további részletekért olvassa el az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció