Koronavírus: ellenőriznek a határoknál

Koronavírusra tesztelik az olasz-osztrák határon átkelő utasokat keddtől. Az ellenőrzést az osztrák egészségügyi hivatalok munkatársai végzik, a rendőrség jelenlétében.

A koronavírus-járvány okozta helyzet miatt már több ország is óvintézkedéseket vezetett be. Keddtől példál koronavírus-tesztet végeznek az olasz-osztrák határon átkelő utasokon. Az autósokat és a vonatok utasait szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

Hogy néz ki egy vizsgálat?

A koronavírus-vizsgálat során megmérik az utasok lázát, majd előre kidolgozott, állandó kérdéseket tesznek fel nekik - például hogy jártak-e a közelmúltban a fertőzéssel sújtott krízisterületek egyikén, és észleltek-e influenzaszerű tüneteket. A vizsgálatokat két csoport végzi az A13-as autópályánál, az országút mentén, a vonatokon, a Reschen-hágónál és a határ menti Sillian településnél.

koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, óvintézkedések, koronavírus-tesz, lázmérés, szúrópróbaszerű ellenőrzés
Olaszországan is nagyon szigorúan ellenőrzik az utazókat. Fotó: Getty Images

További óvintézkedések jöhetnek

Mire kell figyelnünk, ha önkéntes karanténba vonulunk? Kinek szükséges egyáltalán ez a lépés? A válaszokért olvassa el korábbi cikkünket!

A koronavírus-járvány miatt az osztrákoknak is azt tanácsolják, hogy lehetőleg ne menjenek Olaszországba. Az osztrák kancellár Sebastian Kurz pedig hansúlyozta, hogy nagyon fontos lenne megakadályozni a koronavírus gyors terjedését. "Minél nagyobb a fertőzések száma, annál nehezebb lesz nyomon követni az egyes eseteket" - magyarázta.

A kormányfő nem zárta ki, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt további óvintézkedésekre- például az iskolák és az óvodák időszakos bezárására, valamint a nagyobb rendezvények elhalasztására - is sor kerülhet. "A megfelelő időpontban, a megfelelő mértékben kell megtenni ezeket a lépéseket" - szögezte le. A kormányfő úgy vél, a koronavírus-járvány gazdasági következményeit Ausztria is megérzi majd.

Az új típusú koronavírus már 112 embert fertőzött meg Ausztriában. Alsó-Ausztriából 36, Bécsből 33, Stájerországból 10-en, Tirolból és Felső-Ausztriából pedig 9-9 megbetegedést jelentettek. Emellett Salzburgban 6, Burgenlandban 4, Vorarlbergben 2, Karintiában pedig 1 esetet regisztráltak. Eddig országszerte több mint 4700 koronavírus-tesztet végeztek el.

A koronavírus miatt nem repül Olaszországba és Izraelbe a Wizz Air. A további részletekért olvassa el az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)