Koronavírus: egyetemisták segítik ki a mentőket

Naponta már 500 orvos- és egészségtudományi hallgató segíti az Országos Mentőszolgálat munkáját a koronavírus-járvány elleni védekezésben - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Koronavírus: ez jár az önkénteskedő orvostanhallgatóknak - kattintson!

"Mindannyiunk háláját és elismerését kiérdemlik az orvos- és egészségtudományi hallgatók, akik már egyetemi éveik alatt pótolhatatlan hozzájárulással erősítik a koronavírus-járvány elleni védekezést" - fogalmazott Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára. Mint mondta, ezek a fiatalok felbecsülhetetlen értékű munkát végeznek az emberi életek megmentéséért, emellett pedig eredményesen eleget tesznek tanulmányi és vizsgakötelezettségeiknek is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
Egyetemisták is segítik itthon a COVID-19 elleni küzdelmet. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Az Országos Mentőszolgálatnál októbertől februárig nagyjából 2200 hallgató teljesített szolgálatot mintegy 26 ezer műszakban, és csaknem 1000 egyetemistát vontak be a kórházi, klinikai tevékenységek támogatásába. A koronavírus elleni védekezésben közreműködő hallgatók oltása folyamatos, munkájukért munkadíjban részesülnek, valamint tanulmányi és vizsgakedvezményekkel is élhetnek a tavaszi félévben - ismertette Schanda Tamás.

Koronavírus: húsvétig beoltanák a magyar időseket - részletek itt!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: