Koronavírus: 39-re nőtt a fertőzöttek száma itthon

Hétfő reggelre 32-ről 39-re emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 39-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Koronavírus: Magyarországon is egyre többen járnak maszkban
Koronavírus: Magyarországon is egyre többen járnak maszkban. Fotó: Getty Images

Megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás

MOK: két hét múlva 50-60 ezer fertőzött is lehet - a részletekért kattintson ide!

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez.

Meghalt az első magyar koronavírus-fertőzött

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, vasárnap életét vesztette egy 75 éves férfi, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba. Ő afertőzéselső halálos áldozata itthon. A friss hétfői számok szerint jelenleg 39 fertőzött van Magyarországon, 159-en pedig karanténban várakoznak.

Home suli, home ovi, home office - az élet koronavírus idején - olvassa el az nlc.hu cikkében, hogyan telik otthon az idő három gyerekkel.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)