Koronavírus: 2,6 millió beteg, 183 ezer halott

Már több mint 2,6 millió embert fertőzött meg és 183 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus - derült ki a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítéséből.

Az elmúlt 24 órán belül több mint 62 ezer új koronavírusos esetet és mintegy 6 ezer új áldozatot regisztráltak világszerte. A legtöbb fertőzöttet és halottat az Egyesült Államokból jelentették eddig: az amerikaiak már több mint 842 ezer megbetegedésről és csaknem 47 ezer halálesetről számoltak be. Továbbra is New York államban a legsúlyosabb a helyzet, itt már több mint 19 ezren haltak meg. Közben viszont már több tagállam is megkezdte a koronavírus megfékezésére hozott szigorú intézkedések enyhítését.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Amerika, koronavírus New York, koronavírus Olaszország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Franciaország, koronavírus Németország, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Irán, koronavírus Törökország, koronavírus Kína, koronavírus Oroszország
Kórházba szállítanak egy fertőzöttet New Yorkban. Fotó: Getty Images

Ilyen a helyzet Európában

Európán belül eddig Spanyolországban regisztrálták a legtöbb koronavírus-fetőzöttet, több mint 208 ezret, és már csaknem 22 ezer spanyol vesztette életét a járvány következtében. Az áldozatok száma azonban Olaszországban a legmagasabb az európai országok közül: itt már 25 ezren haltak meg, a betegek száma pedig meghaladta a 187 ezret. A Közegészségügyi Hivatal (Iss) bejelentése szerint Róma és Milánó szennyvízhálózatában is azonosították a Sars-Cov-2 vírust, az ívóvíz azonban továbbra is biztonságos.

Koronavírus: tünetmentesen fertőz a legjobban - részletek itt!

Franciaország eddig 157 ezer fertőzöttről és 21 ezer áldozatról adott hírt. Már 8. napja csökken a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma, jelenleg 30 ezerről tudnak. A francia egészségügyi tárca járványügyi felelőse, Jérome Salomon azonban kiemelte, hogy a csökkenés ellenére a járvány még mindig veszélyes. Március 1-je óta ugyanis már mintegy 85 ezren szorultak kórházi kezelésre.

Az összes német tartományban kötelező lesz a maszk viselése a koronavírus-járvány miatt. A szabály az ország legnagyobb részén április 27-én lép érvénybe. A szájat és az orrot takaró maszk, sál vagy egyéb anyag viselése a közösségi közlekedésben és a kiskereskedelmi üzletekben kötelező. Az országban egyébként eddig több mint 150 ezer igazolt fertőzöttről és 5315 halálesetről számoltak be.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még az Egyesült Királyság - csaknem 135 ezer koronavírus-fertőzöttel és több mint 18 ezer áldozattal -, Törökország - mintegy 99 ezer beteggel és 2376 halottal -, Irán - 86 ezer megbetegedéssel és 5391 halálesettel -, és Oroszország is. Ez utóbbi országból már 58 ezer igazolt esetet és 513 áldozatot jelentettek. A koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kína jelenleg a 9. helyen áll a 10 legérintettebb ország listáján, csaknem 84 ezer beteggel és 4636 áldozattal.

„Bizalomra és összefogásra van szükség a járvány megállításához” - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)