Koronavírus: 2,6 millió beteg, 183 ezer halott

Már több mint 2,6 millió embert fertőzött meg és 183 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus - derült ki a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítéséből.

Az elmúlt 24 órán belül több mint 62 ezer új koronavírusos esetet és mintegy 6 ezer új áldozatot regisztráltak világszerte. A legtöbb fertőzöttet és halottat az Egyesült Államokból jelentették eddig: az amerikaiak már több mint 842 ezer megbetegedésről és csaknem 47 ezer halálesetről számoltak be. Továbbra is New York államban a legsúlyosabb a helyzet, itt már több mint 19 ezren haltak meg. Közben viszont már több tagállam is megkezdte a koronavírus megfékezésére hozott szigorú intézkedések enyhítését.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Amerika, koronavírus New York, koronavírus Olaszország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Franciaország, koronavírus Németország, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Irán, koronavírus Törökország, koronavírus Kína, koronavírus Oroszország
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Amerika, koronavírus New York, koronavírus Olaszország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Franciaország, koronavírus Németország, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Irán, koronavírus Törökország, koronavírus Kína, koronavírus Oroszország

Ilyen a helyzet Európában

Európán belül eddig Spanyolországban regisztrálták a legtöbb koronavírus-fetőzöttet, több mint 208 ezret, és már csaknem 22 ezer spanyol vesztette életét a járvány következtében. Az áldozatok száma azonban Olaszországban a legmagasabb az európai országok közül: itt már 25 ezren haltak meg, a betegek száma pedig meghaladta a 187 ezret. A Közegészségügyi Hivatal (Iss) bejelentése szerint Róma és Milánó szennyvízhálózatában is azonosították a Sars-Cov-2 vírust, az ívóvíz azonban továbbra is biztonságos.

Koronavírus: tünetmentesen fertőz a legjobban - részletek itt!

Franciaország eddig 157 ezer fertőzöttről és 21 ezer áldozatról adott hírt. Már 8. napja csökken a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma, jelenleg 30 ezerről tudnak. A francia egészségügyi tárca járványügyi felelőse, Jérome Salomon azonban kiemelte, hogy a csökkenés ellenére a járvány még mindig veszélyes. Március 1-je óta ugyanis már mintegy 85 ezren szorultak kórházi kezelésre.

Az összes német tartományban kötelező lesz a maszk viselése a koronavírus-járvány miatt. A szabály az ország legnagyobb részén április 27-én lép érvénybe. A szájat és az orrot takaró maszk, sál vagy egyéb anyag viselése a közösségi közlekedésben és a kiskereskedelmi üzletekben kötelező. Az országban egyébként eddig több mint 150 ezer igazolt fertőzöttről és 5315 halálesetről számoltak be.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még az Egyesült Királyság - csaknem 135 ezer koronavírus-fertőzöttel és több mint 18 ezer áldozattal -, Törökország - mintegy 99 ezer beteggel és 2376 halottal -, Irán - 86 ezer megbetegedéssel és 5391 halálesettel -, és Oroszország is. Ez utóbbi országból már 58 ezer igazolt esetet és 513 áldozatot jelentettek. A koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kína jelenleg a 9. helyen áll a 10 legérintettebb ország listáján, csaknem 84 ezer beteggel és 4636 áldozattal.

„Bizalomra és összefogásra van szükség a járvány megállításához” - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció