Koronavírus: 210 új fertőzött itthon

A tegnap reggeli adatokhoz képest péntekre az eddigi legmagasabb arányban, több mint kétszázzal nőtt a diagnosztizált Covid-19 betegek száma. Emellett 77-re nőtt az elhunytak száma is.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 1190 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 ember, akiknek nagy része idős volt, és mindannyian krónikus betegségben szenvedtek. Ezzel 77 főre emelkedett az elhunytak száma - tájékoztat a koronavirus.gov.hu oldal.

Külön kitértek arra hogy a Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van, az intézmény lakói közül pedig heten haltak meg. A betegek száma valószínűleg nőni fog a következő napokban a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

Mentőautók érkeznek a Pesti úti idősotthon lakóival az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe 2020. április 9-én.
Mentőautók érkeznek a Pesti úti idősotthon lakóival az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe 2020. április 9-én.

Mindezek mellett jó hírek is érkeztek: nőtt azoknak is a száma, akik legyőzték a koronavírus-fertőzést. Az eddigi Covid-19-betegek közül eddig 112 főt nyilvánítottak gyógyultnak.

A kormány tájékoztatása szerint továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket tegnap a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: