Koronavírus: 1993 aktív fertőzött itthon

Hétfőn 30 új koronavírus-fertőzöttet és 12 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3065-re nőtt az itthon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt újabb 12 krónikus beteg, így 363-ra emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus Pest megye, koronavírus Budapest, koronavírus Fejér megye, koronavírus korlátozások, koronavírus tömegközlekedés,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus Pest megye, koronavírus Budapest, koronavírus Fejér megye, koronavírus korlátozások, koronavírus tömegközlekedés,

Még mindig 55-en vannak lélegeztetőgépen

Jelenleg 1993 aktív fertőzöttről tudnak Magyarországon, 63 százalékuk budapesti vagy Pest megyei. 982 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. Közben viszont már 709-en távozhattak gyógyultan a kórházakból. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Mennyi idő alatt lehet felgyógyulni a koronavírus-fertőzésből? A válaszért kattintson ide!

Egyébként nemcsak az aktív fertőzöttek, hanem az elhunytak többségét - 79 százalékát - is a fővárosból vagy Pest megyéből jelentették. Vidéken pedig továbbra is Fejér megyét érinti a legnagyobb mértékben a koronavírus-járvány, itt már 306 esetet regisztráltak. Emellett Komárom-Esztergom, Zala és Csongrád megyében tudnak 100-nál több fertőzöttről, a legkevesebb - mindössze 14 - koronavírusos beteget pedig Vas megyében tartják számon.

Továbbra is fontos az óvatosság

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, hétfőn megkezdődött a koronavírus elleni védekezés második szakasza. Ez azonban nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus még mindig is terjed. A cél továbbra is az, hogy elkerüljük a járvány berobbanását, ezért a legérintettebb területeken - tehát Budapesten és Pest megyében - továbbra is életben marad a kijárási korlátozás.

Emellett az egész ország területén kötelezővé tették az arcot eltakaró sál, kendő vagy maszk viselését az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Fontos továbbá, hogy mindenki figyeljen a minimum 1,5 méteres védőtávolság megtartására, ezzel ugyan csökkenthető a koronavírus terjedésének kockázata.

Egy kecske és egy banán is elkapta a koronavírust Tanzániában - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció