Koronavírus: 10 új fertőzött itthon

Az elmúlt 24 órában 10 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon.

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4155-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Újabb áldozatot azonban nem regisztráltak az elmúlt nap során, így változatlanul 585 a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet

Még 169-en vannak kórházban

Jelenleg 878 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 38 százalékuk budapesti. Még 169-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 9-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 2692-en már gyógyultan távozhattak az egészségügyi intézményekből. A legfrissebb adatok szerint 1783 személy van hatósági házi karanténban, és már csaknem 275 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

A maszk még mindig kötelező

Ennyire drága lesz a koronavírus elleni gyógyszer - kattintson a részletekért!

Igaz, már hivatalosan megszűnt a koronavírus-járvány miatt még márciusban bevezetett veszélyhelyzet, a maszk, vagy az orrot és a szájat eltakaró egyéb eszköz viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja viszont már megszűnt.

Több, mint valószínű, hogy Bálint gazda koronavírusos volt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció