Koronavírus: 10 millió felett a fertőzöttek száma

Tavaly év vége óta már több 10,1 millió embert fertőzött meg és csaknem 502 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 5,1 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2,54 millió igazolt esetről és csaknem 126 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig a braziloknál van: Brazília már 1,34 millió beteget és több mint 57 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

Koronavírus: ezen a fehérjén is múlhat, hogy megbetegszünk-e - a részletekért kattintson ide!

Oroszország 633 ezer koronavírus-fertőzöttről és 9 ezer áldozatról, India több mint 548 ezer igazolt esetről és csaknem 16500 elhunytról, az Egyesült Királyság pedig mintegy 312600 megbetegedésről és több mint 43 ezer halálesetről adott hírt hétfő reggelig. Peruban a koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladta a 279 ezret, a haláleseteké pedig a 9300-at.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Chile - csaknem 272 ezer megbetegedéssel és 5509 halottal -, Spanyolország - majdnem 249 ezer regisztrált esettel és több mint 28 ezer áldozattal -, valamint Olaszország is. Ez utóbbi országban már 240 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 34700-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen már 222 ezer fertőzöttről és 10508 áldozatról adtak hírt hétfőig.

Szerednyey Béla áteshetett a koronavíruson - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő