Kinek ajánlott a HIV-szűrés?

Nemcsak a rizikócsoportokba tartozóknak, hanem a védekezés nélkül szexuális kapcsolatot létesítő fiataloknak is el kellene menniük HIV-szűrésre - hívta fel a figyelmet Szlávik János, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológus főorvosa.

Kiemelten fontos a szűrésről beszélni, hiszen a betegség akár 10-15 évig is tünetmentes lehet, így felismerésére a szűrés az egyetlen lehetőség - emelte ki.

HIV, HIV-teszt, HIV-szűrés, HIV-pozitív, AIDS, fertőző betegségek, védekezés nélküli szex
HIV, HIV-teszt, HIV-szűrés, HIV-pozitív, AIDS, fertőző betegségek, védekezés nélküli szex

Magyarországon ennyi HIV-pozitív él

Mégsem lesz védőoltás a HIV ellen - a részleteket itt találja!

Jelenleg nagyjából 37 millió HIV-fertőzött él a világon, a legtöbben Afrikában. Kellő anyagi források hiányában a betegek csak mintegy 60 százaléka kap kezelést. A fertőzöttek jelentős része homoszexuális, prostituált vagy intravénás droghasználó, azonban veszélyben vannak a védekezés nélkül közösülő fiatalok is.

Magyarországon 1986 óta végeznek anonim AIDS-szűrést, és évente mintegy 200-300 új HIV-fertőzöttet regisztrálnak. Ezzel az aránnyal a kevésbé HIV-fertőzött országok közé tartozunk.

AzAIDSkezelésére nagyon sok korszerű gyógyszer érhető el Magyarországon.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő