Kiderült, mikor nyithatnak a fővárosi strandok

A koronavírus-járvány miatt idén biztosan elmarad a budapesti strandokon a hagyományos májusi szezonnyitás. A fürdőegységek fokozatos visszanyitására júliusban lehet esély - véli a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

A BGYH a koronavírus-járvány miatt 2020. március 15-étől határozatlan ideig zárva tartja fürdő- és gyógyászati egységeit. Ezzel együtt a tulajdonosi elvárásoknak eleget téve március közepétől - egyéb kikötések nélkül - felfüggesztette a tulajdonában álló üzlethelyiségek bérleti díjának beszedését is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus nyár, koronavírus strand
A hagyományos májusi szezonnyitás biztosan elmarad. Fotó: Getty Images

Folyamatosan elemzik a helyzetet

Koronavírus: sok magyar már a nyaralást tervezi - kattintson a részletekért!

A BGYH hangsúlyozta, hogy figyelemmel kísérik a koronavírussal kapcsolatos kormányzati tájékoztatásokat, az utasításoknak pedig maradéktalanul eleget tesznek. Emellett folyamatosan elemzik mind a nemzetközi, mind a hazai fürdőszektor intézkedési terveit, és ennek függvényében készítik elő a saját intézkedési tervüket is.

A jelenlegi terveik szerint, amint feloldják a kijárási korlátozást, a kollégáik megkezdik a fürdők felkészítési és karbantartási munkálatait. A munkavégzés alatt ügyelnek a koronavírus-fertőzés megelőzésére, a nyitást követően pedig külön protokoll eljárásrendet kell megvalósítani - közölték.

Finnország ezzel a stratégiával tartaná kordában a koronavírust - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: