Humánmeteo: meggyötörhet a hétfői időjárás

Hétfőn a meleg idő okozhat panaszokat, estefelé pedig már egy hidegfront is megközelíti térségünket. A hőingadozás miatt ingerlékenyebbek és fáradtabbak lehetünk.

Hétfőn még sokfelé napos időre számíthatunk, a nap második felében viszont már érezhetjük a közeledő hidegfront előjeleit. A várható markáns változásról és az azt megelőző tünetekről a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

humánmeteorológia, időjárás, hidegfront, változékony idő
A hőingadozás miatt ingerlékenyebbek és fáradtabbak lehetünk.Fotó: Getty Images

Változatos panaszok jelentkezhetnek

A délelőtti órákban még hűvösebb a levegő, ezért enyhe panaszokat észlelhetnek az ízületi bántalmakkal élők. A délutáni a gyors melegedés pedig keringési problémákat és migrént idézhet elő. A változékony idő miatt emésztési panaszaink is fokozódhatnak, ezért érdemes kerülni a puffasztó ételek fogyasztását, a folyadékpótlásra pedig fokozottan ügyelni.

Nehéz napjuk lesz az allergiásoknak

A nyárfa pollenje továbbra is magas koncentrációban van jelen a levegőben. Az allergiásoknak nem tanácsos a délutáni órákban a szabad levegőn tartózkodniuk. Az utakon ingerlékeny, türelmetlen sofőrök fokozhatják a balesetveszélyt, ezért vezessünk óvatosan, és tartsunk nagyobb követési távolságot.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)