Győrfi Pál: lehet, hogy nyárra kifáradhat a vírus

Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével, Győrfi Pállal Kasza Tibor készített interjút, amelyben az itthoni koronavírus-járvány alakulását latolgatták.

Győrfi Pál óriási népszerűségnek örvend mostanság, hiszen az ország összes nappalijába "beköltözött". Amióta a koronavírus-járvány miatt kihirdették Magyarországon a veszélyhelyzetet, a reklámspotokban ő figyelmezteti a magyar lakosságot, hogy maradjanak otthon - írta meg a Pénzcentrum. A mentős egy napokban készült interjúban arról is beszélt, milyen forgatókönyvek képzelhetők el a járvány lecsengésére.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyaroszág, koronavírus-járvány, koronavírus Győrfi Pál
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyaroszág, koronavírus-járvány, koronavírus Győrfi Pál

Erre számít Győrfi Pál

Miért kell otthon maradni? A válaszért nézze meg ezt a videót!

Mint mondta, elképzelhető, hogy a járvány nyárra kifáradhat, ehhez azonban az kell, hogy továbbra is tartsuk az elszigeteltséget. Azt viszont kiemelte, hogy ő nem infektológus, ez tehát nem egy szakvélemény, csak a személyes véleménye. Mentősként azonban a legrosszabb forgatókönyvre kell felkészülnie, amely szerint még csak júniusban indul be igazán a hazai koronavírus-járvány.

Még ki kell tartani

A beszélgetés során az is elhangzott, hogy Magyarországon a járvány egyelőre még a "békés" szakaszában van: a koronavírus terjedését sikerült lelassítani, a járványgörbét pedig ellaposították. Győrfi Pál elmondása szerint az emberek többsége betartja a kijárási korlátozásokat, de egyesek nem érzik a valódi veszély kockázatát. "Most még ki kell tartani, mert ha most lazítunk, akkor felesleges volt az elmúlt 3-4 hét, és hirtelen berobbanhat a járvány" - magyarázta.

A teljes interjút itt nézheti meg.

Ekkor tarthatják meg a gyakorlati vizsgákat a szakképzésben - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció