Ezek segíthetnek a járvány leküzdésében

Magyarországon is tombol a koronavírus-járvány harmadik hulláma, ezért sorra látnak napvilágot az újabb ajánlások és változások, amelyekkel megfékezhetjük a vírus terjedését.

"A home office alkalmazása is segíti a koronavírus-járvány megfékezését. Ezért arra kérjük a cégeket, hogy tegyék lehetővé munkatársaik számára az otthoni munkavégzést" - emelte ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,

A találkozások csökkentése a cél

Koronavírus: mutatjuk, hol durvul a helyzet - kattintson!

Az államtitkár szerint minél kevesebb a találkozás, annál nehezebben tud terjedni az új típusú koronavírus, ezért nagyon fontos, hogy aki csak teheti, otthonról dolgozzon. A home office azonban nemcsak a járvány lassítása miatt fontos, hanem sok családban így az óvodás, iskolás gyerekeket sem kell másra bízni, hiszen velük maradhatnak a szülők - tette hozzá Schanda Tamás. "Ahhoz, hogy nyitni tudjunk, most zárnunk kell. Mindenkire szükség van a járvány elleni küzdelemben. Kérjük, hogy tartsák be a szabályokat, mert csak így, együtt sikerülhet" - erősítette meg.

Fókuszban a telefonos ügyintézés

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a koronavírus terjedésének megfékezése jegyében hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő nyilvános üléseket a bíróságokon, a kezelőirodákon pedig szünetel a személyes ügyfélfogadás. Emellett ideiglenesen felfüggesztik a személyes ügyintézést a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálatain és a közműszolgáltatóknál is. Valamennyi szolgáltató azonban telefonon továbbra is az ügyfelek rendelkezésére áll. A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Izer Norbert szerint pedig koronavírus-válságban nagy segítség az online adóügyintézés is.

Koronavírus: szomorú rekordok dőltek meg itthon - olvassa el a részleteket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció