Ezek segíthetnek a járvány leküzdésében

Magyarországon is tombol a koronavírus-járvány harmadik hulláma, ezért sorra látnak napvilágot az újabb ajánlások és változások, amelyekkel megfékezhetjük a vírus terjedését.

"A home office alkalmazása is segíti a koronavírus-járvány megfékezését. Ezért arra kérjük a cégeket, hogy tegyék lehetővé munkatársaik számára az otthoni munkavégzést" - emelte ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
Minél kevesebb a találkozás, annál nehezebben tud terjedni a koronavírus. Fotó: Getty Images

A találkozások csökkentése a cél

Koronavírus: mutatjuk, hol durvul a helyzet - kattintson!

Az államtitkár szerint minél kevesebb a találkozás, annál nehezebben tud terjedni az új típusú koronavírus , ezért nagyon fontos, hogy aki csak teheti, otthonról dolgozzon. A home office azonban nemcsak a járvány lassítása miatt fontos, hanem sok családban így az óvodás, iskolás gyerekeket sem kell másra bízni, hiszen velük maradhatnak a szülők - tette hozzá Schanda Tamás. "Ahhoz, hogy nyitni tudjunk, most zárnunk kell. Mindenkire szükség van a járvány elleni küzdelemben. Kérjük, hogy tartsák be a szabályokat, mert csak így, együtt sikerülhet" - erősítette meg.

Fókuszban a telefonos ügyintézés

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com -on, a koronavírus terjedésének megfékezése jegyében hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő nyilvános üléseket a bíróságokon, a kezelőirodákon pedig szünetel a személyes ügyfélfogadás. Emellett ideiglenesen felfüggesztik a személyes ügyintézést a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálatain és a közműszolgáltatóknál is. Valamennyi szolgáltató azonban telefonon továbbra is az ügyfelek rendelkezésére áll. A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Izer Norbert szerint pedig koronavírus-válságban nagy segítség az online adóügyintézés is.

Koronavírus: szomorú rekordok dőltek meg itthon - olvassa el a részleteket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)