Egyszerűbben kimutathatóvá válik a HIV

A HIV kimutatására szolgáló orális teszt egy új tanulmány szerint ugyanolyan hatékony, mint a hagyományos vérvizsgálat. A quebeci McGill Egyetem kutatói öt nemzetközi kutatás elemzésével kimutatták, hogy a nagy kockázatnak kitett populációban 99, az alacsony kockázatú populációban pedig 97 százalékos pontossággal képes kimutatni a HIV vírust. Az OraQuick HIV1/2 nevű eszköz nem a nyálat használja, hanem közvetlenül a szájüreg nyálkahártyájában lévő vérerekből szívja fel az antitesteket. A teszt 20 perc alatt kimutatja az esetlegesen jelenlévő HIV antitesteket a szájüreg szöveteiből.

A Lancet Infectious Diseases folyóiratban megjelent tanulmány szerzője, Dr. Nitika Pant Pai elmondta, hogy a szűrés a megelőzés, kezelés és ellátás alapköve. A teszt nemzetközi hatékonyságát bizonyító kutatás jelentős következményekkel járhat világszerte az olyan országok számára, amelyek öntesztelési módszereket kívánnak bevezetni. Az orális HIV teszt elfogadhatóságának és egyszerű használatának köszönhetően az egyik legnépszerűbb szűrővizsgálattá vált. A teszt nem invazív, fájdalommentes és kényelmes.

A kutatók elmondták, általában nehéz rávenni az embereket arra, hogy elmenjenek a HIV szűrésre a nyilvános kórházakba, mert ez feltűnéssel, megbélyegzéssel és diszkriminációval járhat. Dr. Pai úgy véli, egy önteszt bevezetése véget vethet a HIV-szűréssel kapcsolatos megbélyegzésnek.

Animáció: HáziPatika.com

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: