Hátrányba kerülhetnek a jóképű férfiak

Sokan úgy tartják, hogy azoknak, akiknek vonzó a külsejük, könnyebb dolguk van az életben. Egy kutatás szerint azonban a jóképű férfiak akár hátrányba is kerülhetnek a kinézetük miatt, ha a karrierjükről van szó.

Fenyegetést jelent a vonzó férfi?

Szinte mindenkinek van egy olyan férfi barátja vagy ismerőse, aki kimondottan vonzó. Gyakran fordulnak meg utána a nők az utcán, ha pedig bemennek egy szórakozóhelyre, akkor minden tekintet rájuk szegeződik az ellenkező nem részéről. Csakhogy az ilyen férfiaknak sokszor nehezebb munkát találniuk, illetve feljebb lépniük a ranglétrán, mert férfi főnökeik riválisként tekintenek rájuk. Emiatt pedig ritkábban adnak nekik lehetőséget arra, hogy a képességeiket bizonyítsák.

vonzó külső, jóképű férfi, sárm, karrier, rivalizálás, előrelépés
A férfiaknak nem mindig előnyös a vonzó külső. Fotó: 123rf

Ezt egy 2019-es felmérés eredményei is alátámasztották. A kutatás résztvevőinek különféle helyzetekben kellett több jelentkező közül kiválasztaniuk a szerintük leginkább megfelelőt egy bizonyos feladatra. Minden férfi nagyjából azonos végzettséggel, tapasztalattal és tudással rendelkezett az önéletrajza szerint. Az egyetlen tényező, ami alapján megkülönböztethetőek voltak, az a csatolt fotójuk volt.

Nehezebb bekerülni a befektetési szektorba

A résztvevők válaszai alapján elmondható, hogy a döntést jelentősen befolyásolja, mennyire attraktív a jelentkező, de a választás nagyban függ a munka típusától is. A jóképű férfiakat ritkábban veszik fel olyan területekre, ahová speciális tudás szükséges. Így nehezebben érvényesülnek az értékesítési vagy a befektetési szektorban. Ezzel szemben nagyobb eséllyel kapnak meg alacsonyabb kvalitású pozíciókat.

Irodai környezetben a klasszikus "jó pasik" gyakrabban kerülnek olyan területre vagy munkakörbe, ahol inkább a csapatmunkát díjazzák az egyéni teljesítmény helyett. Itt ugyanis a csapat sikere leginkább a főnöknek segít abban, hogy a saját pályáján előrébb jusson. Ebben a helyzetben pedig a felettesek nem tekintenek riválisként vonzóbb beosztottjaikra.

Az ilyen férfi vonzó a nők szerint Összegyűjtöttük azokat a tudományosan igazolt módszereket, amelyekkel a férfiak vonzóbbnak tűnhetnek a nők számára. Részletek itt!

A legjobb megoldás erre a problémára az lehet, ha a cégek kiszervezik a munkaerő toborzását, hogy minél kevesebb lehetőség legyen arra, hogy egy jelentkező külseje befolyásolhassa a döntési folyamatot - véli Sun Yung Lee professzor, a kutatás egyik vezetője.

Forrás: menshealth.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)