Rákfajták, melyek fiatalokat támadnak

A HPV, a hererák és a leukémia is sok 30 év alatti magyart érint, esetükben különösen fontos volna a gyors diagnosztizálás és a hatékony kezelés.

Hazánkban azonban most az egyik legrosszabb a daganat miatti halálozások száma az EU-ban, ebben pedig komoly szerepe van az ellátórendszer hiányosságainak. Legutóbb épp a 6 milliárdos EU-támogatású vastagbélrákszűrésről derült ki: hiába az ígéretek, nem indult el a program - írja a vasarnapihirek.hu.

Fiatalokat is veszélyeztet a rák
Fiatalokat is veszélyeztet a rák

Évente nem kevesebb mint 80 ezer új esetet regisztrálnak és átlagosan minden negyedik magyar rákban hal meg. A daganatos betegségek már a fiatalokat is nagy számban érintik: méhnyakrákkal például évente 1200-1300 nőt diagnosztizálnak, és 400-500 haláleset történik. Az érintettek közül 300-350 eset a 25-44 évesek között fordul elő.

10-ből 4 rákos megbetegedés elkerülhető lenne - részletekért kattintson!

Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke a lapnak elmondta, hogy améhnyakrákellen már fiatal korban el lehetne kezdeni a védekezést, a többi között a humán papillomavírus (HPV) elleni oltással, ennek ugyanis egyes típusai szerepet játszanak a betegség kialakulásában. Amely oltás egyébként az általános iskolás lányok körében ingyenesen hozzáférhető az intézményekben.

De nem csak a lányok, a fiúk is veszélyeztetettek: náluk a hererák az egyik leggyakrabban előforduló típus. A Nemzeti Rákregiszter mutatói alapján 2014-ben 269, 34 év alatti beteg volt, míg 15 év alatt az öszszes (8630) beteg közül 4203-an voltak 34 év alattiak ennél a ráktípusnál.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)