Mi az a fermentált búzacsíra-kivonat? (2)

Rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének kiegészítésére Magyarországon egyetlen "speciális tápszer"-ként nyilvántartott vény nélkül kapható készítmény létezik, a fermentált búzacsíra-kivonat, az Avemar.

Búzacsíra - de nem akármilyen! Az Avemar egy olyan, bizonyított hatású készítmény, amely kifejezetten daganatos betegségek kiegészítő kezelésére szolgál. Fermentált búzacsíra kivonatból áll, ez maga a hatóanyag, amelyhez a fogyaszthatóság érdekében ízesítő- és egyéb segédanyagok kerülnek. Kiindulási alapanyaga a búzacsíra, amelyet gyógyszergyári körülmények között, biotechnológiai úton alakítanak át, így a búzacsíra összetevőiben alapvető kémiai változások következnek be, új molekulák jönnek létre. Ezen kémiai változások miatt nem hasonlítható össze és helyettesíthető az Avemar a különböző búzából készülő készítményekkel (búzacsíra, búzafű, csíráztatott búza, áztatott búzacsíra-lé, búzacsíra kivonatot tartalmazó étrendkiegészítők stb.) Az Avemar drappos-barnás színű, enyhén narancsos illatú mikrogranulátum, tasakokba csomagolva. Alkalmazása rendkívül egyszerű: a tasakban lévő granulátumot egy pohár hideg vízben kell feloldani, majd ezt követően meginni.

Mikor alkalmazható? A készítmény szedhető az aktív onkoterápia előtt, a kezelések alatt, a kezelések szüneteiben, és a terápia befejezését követően is, az eddigi ismeretek alapján korlátlan ideig. Alkalmazásának legfontosabb célja, hogy Ön minél eredményesebben küzdje le a rákot.

Hatásait - Magyarországon és külföldön etikai bizottsági jóváhagyással végzett, biometriailag értékelt klinikai vizsgálatok eredményei, és nem utolsó sorban több mint hétéves alkalmazási tapasztalatok alapján - az alábbiakban foglalhatjuk össze.

A kezelési sémák részeként, a vizsgált ráktípusok között a legtöbb áttétképződéssel járó betegségben sikerrel alkalmazható a helyi kiújulások (recidívák, relapszusok), a nyirokszervi, valamint a távoli szervi áttétek (metasztázisok) kialakulásának megakadályozására vagy jelentős késleltetésére, azaz a daganatos betegség előrehaladásának gátlására.

Az áttétek kialakulását gátló (antimetasztatikus) tulajdonsága a készítmény legkorábban felismert és máig legjelentősebb klinikai hatása. A készítménnyel elvégzett vizsgálatok azt is igazolták, hogy azokban az esetekben is hatékony, amikor a betegnek már szétszóródott (disszeminált) rákja van, azaz daganatos áttétek találhatók az elsődleges tumortól távoli szervekben is. Ilyenkor alkalmazása a túlélési idő jelentős meghosszabbodását eredményezi úgy, hogy közben a beteg életminősége, fizikai teljesítőképessége meglepően jó, és jelentősen csökken a rosszindulatú betegség szinte kötelező velejárójának tekintett fáradékonyság.

Különféle tumorfajták ellen bevethető Alkalmazásával a kemoterápiás kezelések mellékhatásai, ezeken belül is elsősorban a hematológiai mellékhatások csökkennek, megelőzhető a lázas neutropénia és az ezt gyakran követő szepszis kialakulása. A tápszer neoadjuváns felhasználásától mind a sebészeti beavatkozások szövődményeinek csökkenése, mind pedig a lábadozási időszak jelentős rövidülése várható.

Mivel a készítmény egyéb daganatkezelési eljárásokkal és gyógyszerekkel káros kölcsönhatásba nem lép, és számottevő mellékhatása nincs, alkalmazása az összes szolid rákfajtában és hemato-onkológiai rendszerbetegségben ajánlható. A készítménnyel kapcsolatos legtöbb klinikai vizsgálati eredmény vastag- és végbélrákra (kolorektális karcinóma) vonatkozik.

Szájüregi rákokban a citosztatikus kezelés hatásosságát Avemar adásával sikerült jelentősen javítani úgy, hogy ezzel együtt az életminőség és a táplálkozási készség is jelentősen javult. A nyálmirigy, a gége és a garat rosszindulatú daganatai is eredményesen kezelhetők a kiegészítő alkalmazásával.

Urológiai tumorok közül hólyagrákban citosztatikus kezelés mellett, a vese világos sejtes karcinómájában citosztatikus és immunterápia mellett szupportív céllal alkalmazott adagolásával kapcsolatban a progressziót gátló hatás növekedését tapasztalták. Prosztatarákban is megfigyelték a csontáttétek növekedésének gátlását, néhány hormonterápiára rezisztens esetben képalkotó eljárásokkal dokumentált jelentős regressziót tapasztaltak.

Hepatocelluláris karcinóma előrehaladott stádiumában is sikerült regressziót igazolni, operábilis esetekben pedig az elsődleges tumor eltávolítását követően a recidiva kialakulását sikerült késleltetni folyamatos alkalmazásával. Emlőrákban a csontáttétek csökkenési aránya a készítmény alkalmazása esetén magasabb, mint hagyományos kezelés mellett. Aktív onkoterápiára alkalmatlan, nem kissejtes tüdőrákban szenvedő betegekben kizárólag Avemar kezeléssel sikerült képalkotó eljárással igazolt regressziót létrehozni.

Bár az készítményt szedő betegek követése csak az esetek csekély részében lehetséges, az ismeretessé vált eredményes kezelések sorában petefészekrák, gyomorrák, adenopapillaris pajzsmirigyrák, non Hodgkin-limfóma és myeloma multiplex esetei is szerepelnek. Ebből arra lehet következtetni, hogy a terápiás spektruma lényegesen szélesebb, mint amit a klinikai vizsgálatok adatai alapján eddig határozottan ki lehetett jelenteni.

Hivatalos megfogalmazásban Hazánkban a gyógyszerek, tápszerek, gyógyhatású készítmények, étrend-kiegészítők csomagolásának feliratait szigorú törvények és rendeletek szabályozzák. Egy forgalomban lévő készítmény csomagolásán csak a hatóság által jóváhagyott szöveg szerepelhet.

Az Avemar dobozán az alábbi szöveg olvasható:

"Javallat: Az Avemar szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére." A sok száz vény nélküli készítmény között az Avemar olyan termék, amely kifejezetten a rák kiegészítő kezelésére szolgál és amelyet az egészségügyi hatóság daganatos betegek kiegészítő kezelésére jóváhagyott (törzskönyvezett).

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció