Újfajta HIV terjed?

Szakértők arról számoltak be, hogy Kelet-Ázsiában új immunhiányos tünetegyüttes okoz megbetegedéseket és haláleseteket.

Az USA Országos Egészségügyi Intézete (NIH) szerint a betegség nem hozható összefüggésbe a humán immundeficiencia vírussal ( HIV ), mégis hasonlít a HIV okozta megbetegedéshez.

Az új, emberről-emberre nem terjedő tünetegyüttes során az immunrendszer ellenanyaga gátolja a fertőzések és az autoimmun betegségek elleni harchoz nélkülözhetetlen egyik molekulát. Az antitest az interferon-gamma ellen hatva váltja ki a felnőttekben immunrendszer elégtelen működését. A betegségben szenvedők különösen fogékonyak az úgynevezett opportunista kórokozók által okozott fertőzésekre, amelyek akár évekig lappanghatnak a szervezetben, de csak akkor aktiválódnak és szaporodnak el, amikor az immunrendszer legyengül.

"Egyelőre nem ismerjük az okát" - nyilatkozta a legutóbbi számában megjelent tanulmány szerzője, dr. Sarah Browne. "Valószínűleg valami olyan genetikai tényezővel állhat összefüggésben, ami az ázsiai származású emberekre jellemző, de környezeti tényezők is okozhatják. Ezt még nem tudjuk." Browne azt is elmondta, hogy a tünetegyüttes következtében egyesek súlyosan megbetegednek és életüket veszthetik, másokban viszont hosszú távú, váltakozó intenzitású krónikus betegség alakul ki. Ráadásul egyesek a fertőző betegségekre válnak fogékonyabbá, másokban pedig olyan autoimmun betegségek alakulnak ki, mint a reumatoid artritisz vagy a lupus.

A kutatásból az is kiderült, hogy az opportunista fertőzésekben szenvedők általában 50 év feletti emberek voltak, ami arra utal, hogy a szindróma hosszabb idő alatt fejlődik ki. A szakértők úgy vélik, az a legfontosabb, hogy kiderítsék, hogyan termelik a betegek ezeket az antitesteket, előre tudják jelezni, kinek az állapota fog javulni, és kié súlyosbodik, és olyan kezeléseket fejlesszenek ki, amelyek közvetlenül ezeket az antitesteket célozzák.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)