Mi fog történni a testünkkel 2016-ban?

A testünkben végbemenő rengeteg folyamat előre megjósolható. Hányat fog verni a szívünk? Hány sejtünk pusztul majd el természetes módon? Kiderül a World Science Festival által készített infografikából, amelyet a The Week magazin is közzé tett.

A testünkben végbemenő rengeteg folyamat előre megjósolható. Hányat fog verni a szívünk? Hány sejtünk pusztul majd el természetes módon? Most megtudhatja a The Week magazin is közzé tett.

Ha orvoshoz megyünk, szinte mindig megmérik a pulzusunkat, hiszen a magas pulzusszám arra enged következtetni, hogy valamilyen rejtett kór lehet a szervezetünkben. Mi okozhatja a pulzusszám megnövekedését, és hogyan lehet kezelni? Kattintson a folytatásért! Január elején még sok titkot és izgalmat tartogat az új év. Vajon mi fog velünk történni? Megismerkedünk majd valakivel? Előléptetnek a munkahelyünkön? Fizetésemelést kapunk? Sikerül majd betartanunk az új évi fogadalmainkat március után is? Ezek bizony egyelőre nyitott kérdések. Vannak azonban előre jósolható dolgok is: például az, hogy mit fog csinálni a szervezetünk az elkövetkezendő közel 365 napban, amivel fenntartja majd az életünket, és remélhetőleg az egészségünket is.

Mennyit nő a hajunk egy év alatt? És mekkorák lennének egy év múlva a körmeink, ha egyáltalán nem vágnánk le őket? Hány liter nyálat termelünk, és mennyi vizeletet választunk ki egy év alatt? Hány sejtünk hal el, és cserélődik le egy év leforgása alatt? Olyan kérdések ezek, amelyeket ritkán teszünk fel magunkban, és a válaszoknál legtöbbször még a nagyságrendet sem tudjuk megmondani. Lássuk tehát az adatokat!

  • A szánkban közel 344,5 liter nyál fog termelődni.
  • Körülbelül 18-25 billió sejtünk fog elpusztulni az apoptózis, azaz a programozott, természetes sejthalál következtében.
  • A vesénk körülbelül 511 liter vizeletet fog kiválasztani.
  • Az új évben megközelítőleg 35 milliószor fog dobbanni a szívünk.
  • Ha nem vágatnánk le egyáltalán, akkor a hajunk kicsit több, mint 15 centit nőne egy év alatt.
  • Ha a lábunkon, illetve a kezünkön egyáltalán nem vágnánk le a körmeinket, akkor azok egyenként körülbelül 2,5-3,8 centit nőnének - feltéve, ha vigyáznánk arra is, hogy nehogy letörjenek.
  • Az új év során szervezetünk több mint 3,6 kilogrammnyi bőrszöveti sejtet fog elkoptatni.
  • A következő évben a vérünk több mint 7 millió kilométert fog utazni a testünkben.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)