Fáj a gyomra? A Helicobacter pylori baktérium is okozhatja (x)

Felfúvódás, gyakori böfögés, gyomorégés, vagy éppen megmagyarázhatatlan gyomorfájdalom - ezeket a tüneteket hajlamosak vagyunk félvállról venni, pedig ha rendszeresen jelentkeznek, akár komolyabb bajra, Helicobacter pylori-fertőzésre is utalhatnak.

A Helicobacter pylori a legelterjedtebb kórokozó, amely az emésztőrendszert támadja meg, és amivel adatok szerint a világon gyakorlatilag minden második ember fertőzött. A fertőzés általában a felnőtteket veszélyezteti, ám egyre több esetet diagnosztizálják gyerekeknél is. A baktériummal való fertőzöttség sokáig egyáltalán nem ad magáról jelet, és a kezdeti tünetei is olyan enyhék, hogy az érintettek a legtöbb esetben először csak egy egyszerű gyomorrontásra gyanakodnak. Súlyos esetben azonban a Helicobacter pylori-fertőzés következményeként gyomor- vagy nyombélfekély, gyomorgyulladás is kialakulhat, sőt a baktérium hosszú távú jelenléte gyomorrák kialakulásához is vezethet.

helicobacter pyroli

Fontos, hogy időben kezeljük a Helicobacter pylori-fertőzést

A kezelés a fertőzés kezdeti szakaszában a legsikeresebb, ilyenkor még az emberek többségénél mindössze rendszertelen hasfájás, valamint enyhe diszkomfortérzés jelentkezik. A Helicobacter pylori jelenlétének első tünetei közé sorolható:

  • a fájdalom a gyomor középső táján, emésztési nehézségek, felfúvódás
  • a gyakori böfögés
  • a gyomorégés.

Amennyiben ezek a tünetek már hosszabb ideje fennállnak, érdemes utána járni a problémának. Ebben segítségünkre lehet egy egyszerű, otthon elvégezhető teszt is, ami ki tudja mutatni a szervezetünkben a baktérium jelenlétét, de gasztroenterológus szakorvoshoz is fordulhatunk, aki laborvizsgálatokat és gasztroszkópiát fog elrendelni a diagnózis felállításához.

Ha a Helicobacter pylorit kimutatják a szervezetben, akkor a teljes kiírtására kell törekedni, ennek ajánlott módja pedig a rövid ideig tartó, kombinált antibiotikum- és savlekötő terápia.

Az antibiotikumos kezelésről azonban tudni kell, hogy kellemetlen mellékhatásokat is okozhat, sőt vannak, akik arról is beszámolnak, hogy a terápia miatt újabb emésztési problémáikat váltott ki.

Mindemellett azt is fontos tudni, hogy a Helicobacter pylori egy rendkívül ellenálló baktérium, éppen ezért az antibiotikumos kezelés sem jár minden esetben sikerrel. Ilyenkor is érdemes orvosunkkal konzultálni a további terápiás lehetőségekről.

helicobacter pyroli

Természetes gyógymód a Helicobacter pylori-fertőzés ellen

Tudományos kutatások is beszámoltak arról, hogy a Helicobacter pyroli-fertőzés elleni harcban az antibiotikumokon kívül természetes anyagok is segítségünkre lehetnek. Egy, a New England Journal of Medicine tudományos folyóiratban megjelent tanulmány például arra mutatott rá, hogy a görög szigeten, Kioszon termő Pistacia Lentiscus fa gyantája antibiotikus és gyulladáscsökkentő hatása révén segíthet a fertőzés kezelésében. A híoszi masticha néven ismert természetes anyag több mint 80 hatóanyagot tartalmaz, amelyek segítenek fenntartani a gyomor egészséges egyensúlyát, de hatásosan enyhíthetik az olyan kellemetlen panaszokat is, mint például a gyomorégés, a gyomorhurut, a felfúvódás vagy a gyomorfájdalom.

A terápia nem jár mellékhatásokkal, bátran használhatjuk megelőzésre, különféle gyomorbántalmak kezelésére. A fertőzés első tüneteinek megjelenésekor is bevethetjük a természetes szert.

www.masticha.hu

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)