Nem érez ízeket a COVID-19 miatt, bezárja éttermét

Mark Sebastian Fisher bezárja kiváló értékeléseket kapott éttermét, ami a Sebastians Restaurant With Rooms névre hallgat. A nehéz döntést azért hozta meg a séf, mert a koronavírus-fertőzés következtében elvesztette szaglását és ízlelését.

Hamarosan bezár egy híres, a Michelin-kalauz által is ajánlott étterem a koronavírus-járvány közvetett következményeként. A Sebastians Restaurant With Rooms névadója és tulajdonosa, Mark Sebastian Fisher séf ugyanis a koronavírus-fertőzés következtében nem érez sem illatokat, sem ízeket, így nem tudja megkóstolni felszolgálás előtt a vendégeknek készült fogásokat – írta meg a Daily Mail.

koronavírus, COVID-19
A szaglás és ízlelés elvesztése elég kellemetlen. Fotó: Getty Images

Szilveszterkor lehúzzák a rolót

A szaglás és ízlelés elvesztése egyébként is kellemetlen, hiszen erre a két érzékünkre nagy szükségünk van ahhoz, hogy észrevegyük, ha esetleg romlott ételt vagy italt fogyasztunk. Egy neves étterem vezetőjeként viszont még bosszantóbb lehet a helyzet: a koronavírus-fertőzés következményei tulajdonképpen ellehetetleníthetik a séfek munkáját.

„A COVID-19 miatt teljesen elvesztettem íz- és illatérzékelésemet, így most a családtagjaimmal vagy a személyzettel kell megkóstoltatnom az ételeket, mielőtt kiküldenénk azokat a vendégeknek” – magyarázta Fisher, aki 33 év után döntött úgy, hogy az idei szilveszteri utolsó vendég kiszolgálása után bezárja éttermét, legalább ideiglenesen. A panzió azonban még üzemel majd, és reggelit is biztosítanak a szállóvendégeknek – de nem lesznek nyitva minden héten.

Több mint egy éven át hordozta egy brit férfi az új típusú koronavírus-fertőzést, mire orvosai megtalálták a megfelelő kezelési módszert a vírus legyőzésére. A különös eset egyben egy jelentős veszélyre is felhívja a figyelmet.

Azt egyébként nem zárja ki a séf, hogy később újranyitja az éttermet. Jelenleg viszont úgy érzi, ideje kicsit lassítani. Ráadásul úgy véli, a drasztikusan növekvő költségek jelenleg inkább csak még jobban ellehetetlenítené az étterem működtetését.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +19 °C
Minimum: +5, +10 °C

A napsütéses időszakok mellett többször erősen felhős időre készülhetünk, szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar is. Élénk, erős északnyugati szél mellett 13, 19 fokos maximumhőmérsékletekre számíthatunk. Szombaton kettősfronti hatást tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, emellett görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, többszöri rosszullét léphet fel. A fülledt időszakokban jellemző lehet a légszomj és a nehézlégzés. A kinti programok során változékonyságra kell készülni. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: